Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Celik (Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης Τουρκίας): Η ασφάλεια της ΕΕ συνδέεται άμεσα με την Τουρκία

Celik (Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης Τουρκίας): Η ασφάλεια της ΕΕ συνδέεται άμεσα με την Τουρκία
Ο Çelik προέτρεψε την ΕΕ να ενεργήσει με προσοχή και να στηριχθεί στη διπλωματία της, λέγοντας ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί η απειλή κυρώσεων
Η ασφάλεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης συνδέεται άμεσα με την Τουρκία και το μπλοκ οφείλει στην Τουρκία για πολλούς λόγους, δήλωσε την Τρίτη 9/12/2020 ο Εκπρόσωπος του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AK ) της γείτονος, Ömer Çelik, καθώς επέκρινε την ΕΕ για την εξέταση κυρώσεων κατά της χώρας.
"Η Τουρκία έχει σώσει τις ευρωπαϊκές δημοκρατίες φιλοξενώντας εκατομμύρια πρόσφυγες", δήλωσε ο Çelik.
"Όσον αφορά το ζήτημα των μεταναστών, οι Ευρωπαίοι ηγέτες επισκέφτηκαν την Τουρκία τέσσερις φορές το μήνα, (δείχνοντας ότι) η Ευρώπη δεν μπορεί να διατηρήσει την ασφάλειά της χωρίς την Τουρκία", δήλωσε ο Çelik.
Ο Çelik προέτρεψε την ΕΕ να ενεργήσει με προσοχή και να στηριχθεί στη διπλωματία της, λέγοντας ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί η απειλή κυρώσεων.
Την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2020, οι ηγέτες της ΕΕ αναμένεται να αποφασίσουν σχετικά με την επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία για να σταματήσουν οι έρευνες στα ύδατα στην Ανατολική Μεσόγειο.

Για τη Γαλλία και το Nagorno Karabakh

Εν τω μεταξύ, ο Çelik αναφέρθηκε επίσης στο πρόσφατο γαλλικό κοινοβουλευτικό ψήφισμα της αναγνώρισης του Nagorno Karabakh ως ανεξάρτητο κράτος, χαρακτηρίζοντας το ως «άκυρο»
Ο Çelik σημείωσε ότι η Γαλλία έχει δείξει την πιο «ανώμαλη και επιθετική συμπεριφορά» κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου.
Μιλώντας σε μέλη του κόμματος, ο Çelik τόνισε ότι η Γαλλική κίνηση, παρά το συμβολικό της χαρακτήρα, ήταν μια προκλητική δράση που παραβιάζει το διεθνές δίκαιο.
Η πρόταση που ψηφίστηκε από τη Γαλλική Εθνοσυνέλευση την περασμένη Πέμπτη 3/12 καλεί τη γαλλική κυβέρνηση να αναγνωρίσει το Nagorno Karabakh ως ανεξάρτηρο δημοκρατικό κράτος.
Καλεί επίσης τη Γαλλία και τους ευρωπαίους εταίρους της να επανεκτιμήσουν τη διαδικασία ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ λόγω του ρόλου της Άγκυρας στην πρόσφατη σύγκρουση μεταξύ του Αζερμπαϊτζάν και της Αρμενίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης