Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Κικίλιας στο CNBC: Ο λαός δεν θέλει πρόωρες εκλογές - Έκκληση στους βουλευτές να το σεβαστούν

Κικίλιας στο CNBC: Ο λαός δεν θέλει πρόωρες εκλογές - Έκκληση στους βουλευτές να το σεβαστούν
Το μήνυμα των δημοσκοπήσεων είναι ξεκάθαρο: Ο ελληνικός λαός δεν επιθυμεί εκλογές
Η επίσπευση της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας δεν είναι τζόγος, αλλά ο καλύτερος τρόπος για να διασφαλιστεί η πολιτική και οικονομική σταθερότητα της Ελλάδας, δηλώνει ο υπουργός Δημοσίας Τάξης, Β. Κικίλιας, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο CNBC.
Όπως διαμηνύει ο κ. Κικίλιας, η απόφαση της κυβέρνησης να επισπεύσει τη διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας δεν είναι ριψοκίνδυνη κίνηση, ούτε θυμίζει τζόγο, αλλά αντίθετα έχει στόχο τη σταθερότητα.
Ταυτόχρονα ο κ. Κικίλιας εκφράζει την πεποίθηση πως οι βουλευτές θα σεβαστούν την επιθυμία της κοινής γνώμης, η οποία, όπως τονίζει ο υπουργός, δεν θέλει πρόωρες γενικές εκλογές.
"Προεδρική εκλογή θα είχαμε ούτως η άλλως, απλά επισπεύδεται. Δεν πρόκειται για τζόγο", επιμένει, μιλώντας στο CNBC, ο υπουργός Δημοσίας Τάξης.
"Το μήνυμα των δημοσκοπήσεων είναι ξεκάθαρο: Ο ελληνικός λαός δεν επιθυμεί εκλογές, επομένως πρέπει να είμαστε ψύχραιμοι και ρεαλιστές", προσθέτει ο κ. Κικίλιας.
"Πρέπει να ακούσουμε τις αγορές", σπεύδει να συμπληρώσει.
Κληθείς να σχολιάσει τη σκληρή στάση της τρόικας απέναντι στην ελληνική κυβέρνηση, ο υπουργός επισημαίνει χαρακτηριστικά:
"Η τρόικα πρέπει να γίνει πιο ρεαλιστική, δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί μας πιέζει τόσο πολύ, τώρα στο τέλος του προγράμματος".

 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης