Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Rabobank: Στα 1,08 δολ. το ευρώ σε ορίζοντα 15 μηνών - Καταλύτης το QE της ΕΚΤ

Rabobank: Στα 1,08 δολ. το ευρώ σε ορίζοντα 15 μηνών - Καταλύτης το QE της ΕΚΤ
Οι δράσεις της ΕΚΤ και της Fed, κατά τους προσεχείς μήνες, θα αποτελέσουν τον καταλύτη για την πορεία του ευρωπαϊκού νομίσματος
Διαμόρφωση του ευρώ στα επίπεδα των 1,10 δολαρίων στα τέλη του τρέχοντος έτους, 2015, καθώς και περαιτέρω πτώση του στα 1,08 δολάρια σε ορίζοντα 12 μηνών, προβλέπει η Rabobank, σε νέα έκθεσή της, υπό τον τίτλο "EUR/USD preparing for ECB QE, to end year at 1.10 ".
Όπως επισημαίνουν χαρακτηριστικά οι αναλυτές της Rabobank, οι δράσεις της ΕΚΤ και της Fed, κατά τους προσεχείς μήνες, θα αποτελέσουν τον καταλύτη για την πορεία του ευρωπαϊκού νομίσματος στην αγορά συναλλάγματος.
Η επικείμενη έναρξη του προγράμματος αγοράς κρατικών ομολόγων (QE) της ΕΚΤ και οι προσδοκίες για αύξηση των επιτοκίων της Fed θα οδηγήσουν το ευρώ στα επίπεδα των 1,10 δολαρίων στα τέλη του 2015, καθώς και χαμηλότερα στα επίπεδα των 1,08 δολαρίων, σε ορίζοντα 15 μηνών.
Η έντονη φημολογία πως η ΕΚΤ θα δυσκολευθεί να εφαρμόσει το πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων υπονομεύει την πορεία του ευρώ, δίδοντας αντίθετα ώθηση στο αμερικανικό δολάριο.
Οι επενδυτές έχουν ήδη αρχίσει να προετοιμάζονται για την έναρξη του προγράμματος αγοράς κρατικών ομολόγων της ΕΚΤ.
Η κινητικότητα αυτή θα έχει σημαντικό αντίκτυπο τόσο στο ευρώ, όσο και στις αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης