Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Ένα Brexit μπορεί να κοστίσει 100.000 θέσεις εργασίας στο χρηματοοικονομικό τομέα του City μέσα σε 5 χρόνια

Ένα Brexit μπορεί να κοστίσει 100.000 θέσεις εργασίας στο χρηματοοικονομικό τομέα του City μέσα σε 5 χρόνια
Σε περίπτωση εξόδου της Βρετανίας από την Ε.Ε. πολλές εταιρείες μπορεί να αποφασίσουν υπέρ της μετακίνησης κάποιων δραστηριοτήτων σε άλλα ευρωπαϊκά οικονομικά κέντρα
Μία ψήφος υπέρ της εξόδου της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο επερχόμενο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου μπορεί να σημάνει την απώλεια 100.000 θέσεων εργασίας στο χρηματοοικονομικό τομέα της χώρας μέσα στα επόμενα 5 χρόνια.
Αυτό επισημαίνεται σε έρευνα που παρουσιάστηκε σήμερα Πέμπτη 14 Απριλίου.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην έκθεση, η οποία παραγγέλθηκε από την TheCityUK που εκπροσωπεί τη χρηματοοικονομική βιομηχανία του λονδρέζικου City, εάν η Βρετανία υπερψηφίσει ένα Brexit αυτό θα οδηγήσει σε χαμηλότερη ανάπτυξη και επενδύσεις και θα υπονομεύσει τη θέση του Λονδίνου ως βασικού κέντρου εμπορίου και χρηματοοικονομικών συναλλαγών.
Πολλές διεθνείς τράπεζες χρησιμοποιούν τη Βρετανία για να έχουν πρόσβαση στην ενιαία ευρωπαϊκή αγορά και ως βάση για την πώληση χρηματοοικονομικών προϊόντων και υπηρεσιών στην ευρύτερη περιοχή.
Η απειλή της εξόδου της Βρετανίας από την Ε.Ε. θα μπορούσε να οδηγήσει τις εταιρείες να ξανασκεφτούν αυτή τη δομή των επιχειρήσεών τους.
«Η ισορροπία παραγόντων που επηρεάζουν τις αποφάσεις των εταιρειών για την επιλογή τοποθεσίας θα μπορούσε να γείρει υπέρ της μετακίνησης κάποιων δραστηριοτήτων σε άλλα ευρωπαϊκά οικονομικά κέντρα», λέει η έρευνα.
Οι χρηματοοικονομικές υπηρεσίες αντιστοιχούν αυτή τη στιγμή στο 10% του βρετανικού ΑΕΠ, ένα μερίδιο σημαντικά μεγαλύτερο σε σχέση με άλλες οικονομίες.
Τον περασμένο Ιούνιο, ο φορέας TheCityUK είχε δηλώσει ότι μία έξοδος της Βρετανίας από την Ευρώπη θα ήταν καταστροφική για το χρηματοοικονομικό τομέα του City.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης