Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BofA: «Φούσκα» η Τεχνητή Νοημοσύνη, η Fed δεν έχει τελειώσει με τα επιτόκια - Πουλήστε αμερικανικές μετοχές

BofA: «Φούσκα» η Τεχνητή Νοημοσύνη, η Fed δεν έχει τελειώσει με τα επιτόκια - Πουλήστε αμερικανικές μετοχές
Την πώληση των αμερικανικών μετοχών συστήνει η BofA καθώς Τεχνητή Νοημοσύνη σχηματίζει φούσκα
Σχετικά Άρθρα
Αρνητικός ως προς τις αμερικανικές μετοχές παραμένει ο στρατηγικός αναλυτής της Bank of America, Michael Hartnett.
Ειδικότερα, ο ίδιος διατηρεί τη σύσταση «sell» για τις αμερικανικές μετοχές, τονίζοντας ότι η Tεχνολογία και η Τεχνητή Νοημοσύνη (Artificial Intelligence - ΑΙ) σχηματίζουν «φούσκα» και ότι οι αυξήσεις επιτοκίων της Fed ενδεχομένως να μην έχουν τελειώσει, με την αύξηση των αποδόσεων ομολόγων να αποτελεί κίνδυνο.
Ο Hartnett, ο οποίος προέβλεψε σωστά πέρυσι ότι οι φόβοι για ύφεση θα τροφοδοτούσαν μια έξοδο από τις μετοχές, συνέστησε την πώληση του S&P 500 στις 4.200 μονάδες, δηλ. το σημερινό επίπεδο του δείκτη.
Εάν η Fed «λανθασμένα» διακόψει τις αυξήσεις των επιτοκίων φέτος, οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων θα αντιδράσουν με άνοδο πάνω από το 4% «και αν είναι έτσι, σίγουρα δεν έχουμε δει την τελευταία αύξηση των επιτοκίων της Fed για τον κύκλο», έγραψαν οι στρατηγικοί αναλυτές με επικεφαλής τον Hartnett σε ενημερωτικό τους σημείωμα.
Η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού κρατικού ομολόγου διαπραγματευόταν την Παρασκευή περίπου στο 3,6%, έχοντας εκτιναχθεί την περασμένη εβδομάδα εν μέσω της συζήτησης για τον ανώτατο όριο του χρέους.
Η BofA δήλωσε ότι το AI προς το παρόν είναι μια «μικρή φούσκα», σημειώνοντας ότι στο παρελθόν οι φούσκες ξεκινούσαν πάντα με «εύκολο χρήμα» και τελείωναν με αυξήσεις επιτοκίων. Οι αναλυτές επικαλέστηκαν το μάθημα από το 1999, όταν ένα ράλι στις μετοχές του διαδικτύου και τα ισχυρά οικονομικά στοιχεία προκάλεσαν την επανεκκίνηση της νομισματικής σύσφιξης από τη Fed και η φούσκα στις μετοχές τεχνολογίας έσκασε εννέα μήνες αργότερα.
Το μεγαλύτερο «trade πόνου» τους επόμενους 12 μήνες είναι η άνοδος του επιτοκίου της Fed στο 6% αντί της πτώσης στο 3%, δεδομένου ότι η αγορά αναμένει μειώσεις των επιτοκίων, σύμφωνα με τους στρατηγικούς αναλυτές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης