Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Optima Bank: Άλλο ένα ισχυρό τρίμηνο για τις ελληνικές τράπεζες - Οι νέες τιμές - στόχοι

Optima Bank: Άλλο ένα ισχυρό τρίμηνο για τις ελληνικές τράπεζες - Οι νέες τιμές - στόχοι
Η Optima Bank επαναλαμβάνει τη θετική της στάση για τον κλάδο
Το β' τρίμηνο του 2023 ήταν άλλο ένα ισχυρό τρίμηνο για τις ελληνικές τράπεζες που ξεπέρασε τις εκτιμήσεις, σχολιάζει η Optima Bank, χάρη στα υψηλότερα του αναμενόμενου βασικά έσοδα και τις χαμηλότερες προβλέψεις για επισφάλειες.
Όπως αναφέρουν οι αναλυτές στην έκθεση που παρουσιάζει το bankingnews.gr, οι κεφαλαιακές θέσεις ενισχύθηκαν περαιτέρω, η ρευστότητα παρέμεινε ισχυρή, ενώ ο οργανικός σχηματισμός μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPEs) έγινε θετικός.
Μετά τα καλύτερα του αναμενόμενου αποτελέσματα και τις αναβαθμίσεις των προβλέψεων για το οικονομικό έτος, η Optima Bank επαναλαμβάνει τη θετική της στάση για τον κλάδο.
Όλες οι τράπεζες αναβάθμισαν τις προβλέψεις για το οικονομικό έτος και τώρα αναμένουν RoTBV άνω του 14% το 2023.

Οι τιμές - στόχοι

Η Optima Bank δίνει τιμή στόχο στα 1,83 ευρώ και σύσταση buy για την Alpha Bank, για την Eurobank 1,40 ευρώ και σύσταση Neutral, για την Εθνική Τράπεζα 8 ευρώ και σύσταση buy και για την Τράπεζα Πειραιώς 4 ευρώ και σύσταση buy.

optima.jpg
optima2.jpg

Αύξηση της κερδοφορίας

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν κατά 31% σε επίπεδο τριμήνου, σε περίπου 1,03 δισ. ευρώ το β' τρίμηνο του '23 και έφθασαν επίσης σε περίπου 1,82 δισ. το 1ο εξάμηνο του '23 (-22% σε ετήσια βάση).
Η Eurobank κατέγραψε τα υψηλότερα καθαρά κέρδη (448 εκατ. ευρώ) το β' τρίμηνο και η Πειραιώς τα χαμηλότερα (120 εκατ. ευρώ).
Τα καθαρά έσοδα από τόκους ήταν η κινητήρια δύναμη των κερδών και αυξήθηκαν κατά 8% σε τριμηνιαία βάση σε 2,02 δισ. ευρώ.
Η ΕΤΕ κατέγραψε το υψηλότερο NII (554 εκατ. ευρώ) και η Alpha το χαμηλότερο (440 εκατ. ευρώ).
Τα έσοδα από αμοιβές αυξήθηκαν κατά 11% σε 471 εκατ. ευρώ.
Η Eurobank και η Πειραιώς σημείωσαν τα υψηλότερα έσοδα από αμοιβές (141 εκατ. ευρώ) και η Εθνική Τράπεζα το χαμηλότερο (92 εκατ. ευρώ).

optima3.jpg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης