Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Μειώσεις επιτοκίων από τη Fed το β' τρίμηνο του 2024

Goldman Sachs: Μειώσεις επιτοκίων από τη Fed το β' τρίμηνο του 2024
Η Goldman διαφωνεί με την άποψη ότι η FOMC πρέπει να μειώσει τα επιτόκια καθώς πέφτει ο πληθωρισμός για να αποτρέψει την άνοδο των πραγματικών επιτοκίων
Μειώσεις επιτοκίων από τη Federal Reserve από το β' τρίμηνο του 2024 αναμένουν οι αναλυτές της Goldman Sachs.
Η εκτίμηση βασίζεται στις προσδοκίες ότι ο δομικός πληθωρισμός των προσωπικών καταναλωτικών δαπανών (PCE) θα έχει υποχωρήσει κάτω από το 3% σε ετήσια βάση και κάτω από το 2,5% όταν εξετάζεται σε μηνιαία βάση.
Ακόμη και χωρίς ύφεση, η FOMC θα μπορούσε να ευθυγραμμίσει το επιτόκιο κεφαλαίων περισσότερο με ένα ουδέτερο επίπεδο.
"Η εξομάλυνση δεν αποτελεί ιδιαίτερα επείγον κίνητρο για περικοπές και για τον λόγο αυτό βλέπουμε επίσης έναν σημαντικό κίνδυνο η FOMC να παραμείνει αντ' αυτού σταθερή.
Η FOMC μπορεί να μην προβεί σε περικοπή επιτοκίων επειδή ο πληθωρισμός μπορεί να μην μειωθεί αρκετά ή, ακόμη και αν μειωθεί, επειδή η σταθερή ανάπτυξη, η σφιχτή αγορά εργασίας και η περαιτέρω χαλάρωση των χρηματοπιστωτικών συνθηκών μπορεί να κάνουν την περικοπή να φαίνεται ως περιττό ρίσκο", ανέφεραν οι στρατηγικοί αναλυτές της Goldman Sachs σε σημείωμα πελάτη, που επικαλείται το Investing.com.

Η διαφωνία της Goldman Sachs

Η Goldman διαφωνεί με την άποψη ότι η FOMC πρέπει να μειώσει τα επιτόκια καθώς πέφτει ο πληθωρισμός για να αποτρέψει την άνοδο των πραγματικών επιτοκίων και να βλάψει την οικονομία.
"Τα πραγματικά επιτόκια θα πρέπει να υπολογίζονται αφαιρώντας τις προσδοκίες για τον μελλοντικό πληθωρισμό και οι προσδοκίες για τον πληθωρισμό έχουν ήδη μειωθεί σε ή σχεδόν σε επίπεδα που είναι συμβατά με τον στόχο.
Επιπλέον, η προσαρμογή του ευρύτερου δείκτη χρηματοπιστωτικών συνθηκών (FCI) μας για τον πληθωρισμό και όχι για το επιτόκιο κεφαλαίων έχει πολύ μικρή επίδραση στην υπονοούμενη ώθηση στην αύξηση του ΑΕΠ, η οποία είναι πλέον μέτρια".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης