Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Οι επενδυτές θα πρέπει να… παίξουν επίθεση - BofA: Η αγορά εισέρχεται σε πρώιμο κύκλο επέκτασης

tags :
Οι επενδυτές θα πρέπει να… παίξουν επίθεση - BofA: Η αγορά εισέρχεται σε πρώιμο κύκλο επέκτασης
Η BofA εκτιμά ότι οι επενδυτές θα πρέπει να εστιάσουν σε περισσότερο επικίνδυνες κυκλικές μετοχές
Σχετικά Άρθρα
Την επένδυση σε ριψοκίνδυνες (risky) μετοχές συστήνει η Bank of America καθώς η αγορά εισέρχεται σε πρώιμο κύκλο επέκτασης.
Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε ενημερωτικό σημείωμα της επενδυτικής τράπεζας, οι επενδυτές θα πρέπει να παίξουν περισσότερη επίθεση παρά άμυνα αυτή τη στιγμή, καθώς η αγορά φαίνεται να εισέρχεται σε πρώιμο κύκλο επέκταση.
Την ίδια στιγμή, η τράπεζα προχώρησε σε διπλή αναβάθμιση του τομέα διακριτικής ευχέρειας των καταναλωτών εμπορίου σε overweight από underweight, ενώ ταυτόχρονα υποβάθμισε τον ασφαλέστερο τομέα των καταναλωτικών αγαθών σε underweight από marketweight.
Στις κορυφαίες μετοχές του τομέα της καταναλωτικής διακριτικής ευχέρειας περιλαμβάνονται οι Amazon, Tesla και Home Depot, ενώ στις κορυφαίες μετοχές του τομέα των βασικών καταναλωτικών αγαθών περιλαμβάνονται οι Procter & Gamble, PepsiCo και Costco.
Η ανοδική αναβάθμιση της BofA για τον πιο επικίνδυνο καταναλωτικό κυκλικό τομέα οφείλεται σε διάφορους παράγοντες, όπως η προσδοκία ότι δεν θα υπάρξει ύφεση στις ΗΠΑ, η σταθερή βάση για τα οικονομικά των καταναλωτών και η τρέχουσα τοποθέτηση των επενδυτών.

Οι λόγοι

Πιο αναλυτικά, η BofA γίνεται αισιόδοξη (bullish) για τον κλάδο της καταναλωτικής διακριτικής ευχέρειας για τους εξής λόγους:

1. Ύφεση, ύφεση, ύφεση: Η BofA αναμένει μια ήπια προσγείωση

«Οι οικονομολόγοι μας αναθεώρησαν πρόσφατα το outlook τους υπέρ μιας ήπιας προσγείωσης, όπου η ανάπτυξη πέφτει κάτω από την τάση το 2024, αλλά παραμένει θετική. Η αναθεωρημένη πρόβλεψή τους βασίζεται σε περαιτέρω ενδείξεις για τη συνεχιζόμενη ανθεκτικότητα της αμερικανικής οικονομίας, συμπεριλαμβανομένων των θετικών αναθεωρήσεων του ΑΕΠ, της ισχύος των επιχειρηματικών δαπανών και της ανάκαμψης της προσφοράς εργασίας» επισημαίνεται στο ενημερωτικό σημείωμα.
Αυτό το ανοδικό outlook θα πρέπει να ευνοεί ένα πιο ριψοκίνδυνο περιβάλλον για τον κλάδο της καταναλωτικής διακριτικής ευχέρειας.

2. Η τοποθέτηση στον κλάδο της διακριτικής ευχέρειας βρίσκεται σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα

«Οι οικονομολόγοι μας προβλέπουν μια ήπια προσγείωση, αλλά οι επενδυτές εμφανίζονται τοποθετημένοι για μια ύφεση τύπου GFC. Το σχετικό βάρος των ενεργών κεφαλαίων στον τομέα της καταναλωτικής διακριτικής ευχέρειας βρίσκεται σε ιστορικά χαμηλά όλων των εποχών στην ιστορία των δεδομένων μας τόσο για τα μακροπρόθεσμα κεφάλαια όσο και για τα hedge funds. Εν τω μεταξύ, τα funds έχουν προσθέσει έκθεση στα Staples από το 2021, με τη θέση των hedge funds να βρίσκεται κοντά σε υψηλά 6+ ετών» αναφέρεται στο note της BofA.

3. Φλερτ με πρώιμο κύκλο

«Ο Regime Indicator για τις ΗΠΑ είναι ένα πλαίσιο τεσσάρων φάσεων που βασίζεται στη συγχώνευση διαφόρων ασυσχέτιστων μακροοικονομικών εισροών. Όταν αθροίζεται, ο δείκτης ορίζει τέσσερις διακριτές φάσεις... Μετά από έξι μήνες στη φάση της ύφεσης, ο δείκτης μας κινήθηκε υψηλότερα τον Ιούλιο, σηματοδοτώντας μια πιθανή νέα φάση - πρώιμος κύκλος. Περιμένουμε έναν δεύτερο μήνα επιβεβαίωσης ενός νέου καθεστώτος προτού θεωρήσουμε ότι πρόκειται για επίσημη μετάβαση στη φάση του Πρώιμου Κύκλου... Τα καταναλωτικά αγαθά διακριτικής ευχέρειας συνήθως υπεραποδίδουν σε φάση Πρώιμου Κύκλου, ενώ τα καταναλωτικά αγαθά σταθερής αξίας τείνουν να υστερούν» επισημαίνει η BofA.Early cycle

4. Τα κέρδη των διακριτικών εταιρειών σημείωσαν μεγάλη άνοδο στο β' τρίμηνο.

«Οι εταιρείες καταναλωτικής διακριτικής ευχέρειας εντοπίζουν τη μεγαλύτερη υπερκάλυψη στην κορυφή/κάτω γραμμή μέχρι στιγμής σε αυτή την περίοδο κερδών (+3%, +20% αντίστοιχα). Οι εκτιμήσεις για τον εν λόγω κλάδο έχουν επιτέλους αρχίσει να φτάνουν τον κλάδο των καταναλωτικών αγαθών υποδεικνύοντας καλύτερες καταναλωτικές προοπτικές».

5. Οι κατασκευαστές κατοικιών είναι το «καναρίνι στο ανθρακωρυχείο»

«Η στεγαστική αγορά έχει δείξει σημάδια ότι πλησιάζει προς τον πυθμένα και οι κατασκευαστές κατοικιών υποχώρησαν στα τέλη του περασμένου έτους. Αυτό υποστηρίζει την καταναλωτική διακριτική ευχέρεια ως τον τομέα που συσχετίζεται περισσότερο με τα δεδομένα για την κατοικία».

6. Η αύξηση των πραγματικών μισθών επιστρέφει σε θετικό επίπεδο.

«Η αύξηση των πραγματικών μισθών είναι και πάλι θετική για πρώτη φορά εδώ και δύο χρόνια. Ο τομέας της διακριτικής ευχέρειας είναι ιστορικά ο μεγαλύτερος δικαιούχος (μαζί με τον τομέα της τεχνολογίας) της αύξησης των πραγματικών μισθών».

7. Οι αρνητικοί τίτλοι για τους καταναλωτές είναι υπερβολικοί.

«Το να "τρώμε" τις πλεονάζουσες αποταμιεύσεις ακούγεται κακό. Και ο καταναλωτής παρέμεινε ανθεκτικός παρά τον πληθωρισμό, καθώς οι πλεονάζουσες αποταμιεύσεις από τα κίνητρα της εποχής της πανδημίας επέτρεψαν μια παρατεταμένη περίοδο χαμηλών ποσοστών αποταμίευσης, αλλά χωρίς επιβάρυνση των ισολογισμών των καταναλωτών. Όμως η πλεονάζουσα αποταμίευση ήταν ένα "ωραίο να έχεις", και οι καταναλωτές έχουν επιστρέψει τώρα σε αποταμιεύσεις με τρέχον επιτόκιο».
Bank of America

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης