Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

«Οverweight» στο ελληνικό χρηματιστήριο η JP Morgan - Προτιμά την Alpha Bank

«Οverweight» στο ελληνικό χρηματιστήριο η JP Morgan - Προτιμά την Alpha Bank
Ο δείκτης MSCI Greece, διαπραγματεύεται σε ελκυστικά επίπεδα, ενώ οι τράπεζες διαπραγματεύονται με discount σε σύγκριση με αυτές άλλων αναδυόμενων αγορών
«Οverweight» παραμένει στο ελληνικό χρηματιστήριο η JP Morgan, δηλώνοντας μάλιστα ότι η άνοδος δεν έχει ολοκληρωθεί και έχει ακόμη αρκετό δρόμο ακόμη.
Οδηγοί στην άνοδο είναι οι τραπεζικές μετοχές, με αυτή της Alpha Bank να βρίσκεται μεταξύ των 10 κορυφαίων επιλογών για την περιοχή CEEMEA, κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής.
Σύμφωνα με την JP Morgan τρεις είναι οι βασικοί λόγοι της στάσης της:
1) Η δυναμική των τραπεζών,
2) Οι ελκυστικές αποτιμήσεις
3) Η διατήρηση του ρυθμού των μεταρρυθμίσεων
Όπως σημειώνει η JP Morgan ο δείκτης MSCI Greece, διαπραγματεύεται σε ελκυστικά επίπεδα, ενώ οι τράπεζες διαπραγματεύονται με discount σε σύγκριση με αυτές άλλων αναδυόμενων αγορών.
Αυτό που θα ενισχύσει όμως περαιτέρω τις ελληνικές μετοχές είναι ότι η Ελλάδα αναμένεται να αναπτυχθεί πάνω από 2%, σημαντικά πάνω από το 0,7% ανάπτυξης στην ευρωζώνη.
Παράλληλα τα ισχυρά αποτελέσματα β’ τριμήνου των τραπεζών εδραιώνουν την προτίμηση της για την Ελλάδα, ενώ οι τράπεζες (οι οποίες αποτελούν το 39% του δείκτη MSCI Greece) είχαν μια ισχυρή περίοδο αποτελεσμάτων β’ τριμήνου, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις.
Αυτό οφείλεται στην σημαντική ανάπτυξη των καθαρών εσόδων από τόκους NII, την αποδοτικότητα κόστους και την αξιοπρεπή ανάπτυξη νέων δανείων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης