Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Η Fitch προειδοποιεί εκ νέου για την «εύθραυστη» κινεζική οικονομία

tags :
Η Fitch προειδοποιεί εκ νέου για την «εύθραυστη» κινεζική οικονομία
Τί αναφέρει σε έκθεσή της η Fitch Ratings για τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου
Σχετικά Άρθρα
Η οικονομία της Κίνας παραμένει εύθραυστη παρά τα πρόσφατα αισιόδοξα στοιχεία για τις καταναλωτικές δαπάνες, προειδοποιεί σε έκθεσή της η Fitch Ratings.
Υπενθυμίζεται ότι η Fitch αξιολογεί με Α+ τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Κίνας, με σταθερές προοπτικές επαναξιολόγησης (outlook).
«Τα θετικά στοιχεία σε ορισμένους καταναλωτικούς τομείς έχουν οδηγήσει σε ορισμένες θετικές ενέργειες αξιολόγησης μεταξύ των εταιρειών τους τελευταίους μήνες, αλλά το συνολικό οικονομικό περιβάλλον παραμένει γεμάτο προκλήσεις και η πλειοψηφία των επιχειρήσεων παρουσιάζουν αρνητικό outlook», σημειώνει ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης.
«Η εύθραυστη φύση της οικονομικής ανάκαμψης φάνηκε τον Φεβρουάριο από την ενισχυμένη υποστήριξη των αρχών για την οικονομία και την αγορά κατοικίας μέσω μιας ασυνήθιστα μεγάλης μείωσης κατά 25 μονάδες βάσης στο αρχικό επιτόκιο του πενταετούς δανείου, ένα επιτόκιο αναφοράς που χρησιμοποιούν οι εμπορικές τράπεζες για μακροχρόνιο προθεσμιακό δανεισμό. Αναμένουμε ότι η μείωση των επιτοκίων θα συμπιέσει τα καθαρά κέρδη των τραπεζών, ενώ θα δώσει μια μικρή ώθηση στην οικονομική δραστηριότητα.
Η χλιαρή εξωτερική ζήτηση, η βραδύτερη παραγωγή και οι διακοπές της εφοδιαστικής αλυσίδας από τη σύγκρουση στην Ερυθρά Θάλασσα είναι πιθανό να επιβραδύνουν την αύξηση της διακίνησης φορτίου και εμπορευματοκιβωτίων για τους κινεζικούς λιμενικούς φορείς. Παρόλα αυτά, οι φορείς εκμετάλλευσης θα επωφεληθούν από την απορρόφηση του όγκου μέσω του Νέου Δυτικού Χερσαίου Διαδρόμου, της Περιφερειακής Συνολικής Οικονομικής Συνεργασίας, των Σιδηροδρόμων Κίνας-Ευρώπης και των θαλάσσιων-ποτάμιων μεταφορών και εξακολουθούν να βλέπουν αύξηση της διακίνησης φέτος», συμπληρώνει.
Στιγμιότυπο_οθόνης_2024-02-29_164932.png
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης