Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

«Στάση αναμονής» για τον Γενικό Δείκτη στο Χρηματιστήριο Αθηνών

«Στάση αναμονής» για τον Γενικό Δείκτη στο Χρηματιστήριο Αθηνών
Του Πέτρου Στεριώτη, μέλους της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τεχνικών Αναλυτών (IFTA) & πιστοποιημένου από τις Επιτροπές Κεφαλαιαγοράς Ελλάδος και Κύπρου
«Στάση αναμονής» για τον Γενικό Δείκτη κοντά στο υψηλό 13 ετών που σημειώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα. Στα θετικά προσμετράται η αποφόρτιση των ταλαντωτών τάσης και η βελτίωση του τζίρου, απόρροια και του συναλλακτικού ενδιαφέροντος για την Πειραιώς.
Η αριθμητικά υψηλή θετική συσχέτιση (correlation) του ΓΔ με τους ξένους δείκτες που αγνοούν επιδεικτικά τη λέξη "διόρθωση" εδώ και ένα τετράμηνο έχει δημιουργήσει την απαιτούμενη "μαγιά" για την ανατίμηση των assets της Λεωφόρου Αθηνών.
Στα καθ' ημάς, οι εταιρικές ανακοινώσεις κερδοφορίας, που μεταφράζονται στην προοπτική γενναιόδωρων μερισμάτων, συντηρούν θεμελιωδώς το εν κινήσει bull market.
Οι προσδοκίες επίτευξης μιας νέας χρονιάς-ρεκόρ σε επίπεδο bottom line των εισηγμένων παραμένει στο τραπέζι.
Σε αυτά τα πλαίσια λογιστικά κέρδη εμφανίζουν και οι πολύπαθες ελληνικές "συστημικές" Τράπεζες, κάτι στο οποίο συνετέλεσαν μεταξύ άλλων η εξυγίανση του δανειακού τους χαρτοφυλακίου και το "υψηλό" σταθμισμένο επιτοκιακό spread δανείων-καταθέσεων που προσφέρουν.
Τα παραπάνω αποτυπώθηκαν στην καλοδεχούμενα υψηλή ζήτηση για τις μετοχές του placement της Τράπεζας Πειραιώς από εγχώριους και ξένους Επενδυτές, ενώ παράλληλα δίνουν "πάτημα" στους διεθνείς Οίκους για την έκδοση θετικών εκθέσεων αποτίμησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης