Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Πόσο αναγκαία είναι η δεξιά στροφή της ΝΔ

Πόσο αναγκαία είναι η δεξιά στροφή της ΝΔ
Άρθρο του οικονομολόγου Σαράντου Λέκκα στο bankingnews.gr
Οδεύουμε προς τις ευρωεκλογές με το ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως με το ΠΑΣΟΚ , να εστιάζουν στις κυβερνητικές ευθύνες και στην φερόμενη ως πρακτική συγκάλυψης για το δυστύχημα των Τεμπών.
Το δραματικό αυτό γεγονός από τις ίδιες πολιτικές δυνάμεις βρέθηκε στην πολιτική διελκυστίνδα και στις τελευταίες δίπλες εθνικές εκλογές.
Βέβαια τα ασφαλέστερα στοιχεία για τον τρόπο που ψηφίζει το εκλογικό σώμα παρουσιάζονται με ακρίβεια μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων .
Ακριβή πρόβλεψη δεν μπορεί να υπάρξει και φυσικά κανένας δεν μπορεί να είναι απόλυτα βέβαιος για τον τρόπο που το εκλογικό σώμα θα εκφράσει τις επιθυμίες του , τις αγωνίες του , τους προβληματισμούς του και κυρίως τις αντιρρήσεις του για αυτά που έχουν λάβει χώρα στο διάστημα που έχει μεσολαβήσει από τις προηγούμενες εκλογές .
Στις ευρωεκλογές ψηφίζουν κατά βάση λιγότεροι πολίτες σε σχέση με τις εθνικές εκλογές ενώ τα έγκυρα είναι λιγότερα αφού έχουμε μεγάλη αύξηση άκυρων και λευκών ψηφοδελτίων .
Στην βάση αυτή ενδεχόμενες απώλειες της ΝΔ θα μπορούν να συνδεθούν με την αποχή αλλά και με τα λιγότερα έγκυρα, τιμωρώντας την ΝΔ αλλά μη προσχωρώντας σε άλλους κομματικούς σχηματισμούς .
Δηλαδή ο ψηφοφόρος να μείνει στο περιθώριο ή να προτιμήσει το λευκό και το άκυρο θέλοντας να στείλει το μήνυμα της αναμονής πριν την τελική ετυμηγορία.
Η προσωπική μας εκτίμηση σε αντίθεση με αυτά που ακούγονται περί αναγκαιότητας σκληρής δεξιάς στροφής της ΝΔ με σκοπό να ανακόψει την δυναμική προς την Ελληνική Λύση και να επαναπατρίσει ψήφους που κατευθύνθηκαν σε δεξιούς σχηματισμούς, όπως Σπαρτιάτες, Νίκη , είναι ότι απαιτείται απλά ρεαλισμός .
Η προσπάθεια αποκατάστασης της δημοσιονομικής τάξης έγινε με οριζόντια μέτρα που όπως είναι γνωστό οδήγησαν σε ακρότητες περιθωριοποιώντας μεγάλα τμήματα της ελληνικής κοινωνίας .
Η αποκατάσταση τους πρέπει να είναι αυτοσκοπός της κυβέρνησης και άμεση προτεραιότητα της .
Δεν πρέπει να υπάρξουν ολιγωρίες , ούτε πολιτικάντικες δικαιολογίες .
Όπου υπήρξαν αδικίες και παρεμβάσεις που συρρίκνωσαν υπέρμετρα το βιοτικό επίπεδο θα πρέπει να αντιμετωπιστούν με τρόπο που δεν θα μπορεί να αμφισβητηθεί από κανένα.
Η απόλυτα δικαιολογημένη αγανάκτηση των πολιτών σχετικά με την ακρίβεια χρησιμοποιήθηκε από τον έρποντα λαϊκισμό των αριστερόστροφων κυρίως κομμάτων χωρίς όμως και αυτό είναι βασικό να υπάρχει μετεξέλιξη σε ψήφο στήριξης τους, παρότι υπό φυσιολογικής συνθήκες αξιοπιστίας αυτή θα ήταν η φυσιολογική πορεία των πραγμάτων.
Η λήξη των μνημονίων , δηλαδή των εμποστοβαρών μέτρων δημοσιονομικής πολιτικής είναι γεγονός όμως πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι η επιτήρηση της ελληνικής οικονομίας θα υπάρχει μέχρι ότου ξεπληρωθεί το 70% των δανειακών υποχρεώσεων μας.
Στην βάση αυτή πρέπει να υπάρξουν τροποποιήσεις για να ανακουφιστούν τμήματα της ελληνικής κοινωνίας που έχουν βρεθεί σε αδιέξοδο.
Παράλληλα η απενοχοποίηση πολιτικών που σχετίζονται με την ασφάλεια , την λαθρομετανάστευση , την εγκληματικότητα , το οικονομικό έγκλημα , το υπαίθριο εμπόριο , κτλ πρέπει επιτέλους να μην έχουν μόνο φραστικές προσεγγίσεις αλλά κυρίως ορατά αποτελέσματα.
Μέχρι σήμερα μια σειρά πολιτικές δράσεις έμειναν στο περιθώριο διότι απλά τα αριστερόστροφα ιδεολογήματα περί ρατσισμού και εθνικισμού είχαν κυριαρχήσει καθιστώντας αδύνατη την εφαρμογή τους.
Αποτέλεσμα διόγκωση των προβλημάτων , ανασφάλεια , ανησυχία, φόβος .
Η ΝΔ πρέπει να κατανοήσει ότι όσο παίζει το παιχνίδι του ΣΥΡΙΖΑ ,αλλά και τμημάτων του ΠΑΣΟΚ , αφήνοντας τα προβλήματα να διογκώνεται μόνο και μόνο για να μην χαρακτηριστεί αυταρχική, φασιστική , ή οτιδήποτε άλλο της προσάπτει η αριστερόστροφη κουλτούρα τότε νομοτελειακά θα βλέπει τα ποσοστά της να μειώνονται και όχι μόνο λόγω της αποχής αλλά και της πραγματικής ψήφου όταν έρθει η ώρα των εθνικών εκλογών ενώ και η επικυριαρχία της στην πολιτική σκηνή σταδιακά θα συρρικνώνεται .

ΛΕΚΚΑΣ ΣΑΡΑΝΤΟΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης