Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τη βρετανική μονάδα πιστωτικών καρτών της Citigroup αποκτά η Barclays

tags :
Τη βρετανική μονάδα πιστωτικών καρτών της Citigroup αποκτά η Barclays
Την απόκτηση της βρετανικής μονάδας πιστωτικών καρτών της Citigroup ανακοίνωσε σήμερα η Barclays, στα πλαίσια του προγράμματος ενίσχυσης του μεριδίου αγοράς της στη χώρα από την οποία ξεκίνησε. Το χαρτοφυλάκιο της Egg Internet banking unit φτάνει τα 2,3 δις. στερλίνες με περίπου 1,15 εκατ. λογαριασμούς.
Ο επικεφαλής χρηματοοικονομικών εργασιών της τράπεζας, Chris Lucas ανέφερε ότι παρόλο που η συμφωνία έχει λάβει υπόψη συγκεκριμένο discount από την πορεία των εισπράξεων της τράπεζας, τα μεγέθη της μονάδας θα ενισχύσουν τους στόχους της τράπεζας. Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2011.
Αξίζει εδώ να σημειωθεί, ότι το προφίλ της Barclays έχει ενισχυθεί τις τελευταίες ημέρες, μετά την απαλλακτική απόφαση του πτωχευτικού δικαστηρίου του Μανχάταν των ΗΠΑ για την ίδια, στη μήνυση που είχε καταθέσει εναντίον της η Lehman Brothers Holdings.
Η Lehman είχε υποβάλει μήνυση κατά της βρετανικής τράπεζας, ζητώντας αποζημίωση δισεκατομμυρίων δολαρίων, με την κατηγορία πως είχε διαπραγματευτεί μυστικά έκπτωση στην αγορά της χρηματιστηριακής της μονάδας το 2008.
Στην απόφασή του ο δικαστής James Peck αναφέρει πως αν και η πώληση της Lehman στην Barclays ήταν “ατελής”, τα στοιχεία δεν τον έπεισαν να την επανεξετάσει επιδικάζοντας αποζημίωση στην πρώτη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης