Τελευταία Νέα
Διεθνή

B. Obama: Ο πλανήτης βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι «μεταξύ πολέμου και ειρήνης» - Οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν τον πόλεμο κατά των τζιχαντιστών

B. Obama: Ο πλανήτης βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι «μεταξύ πολέμου και ειρήνης» - Οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν τον πόλεμο κατά των τζιχαντιστών
Οι ΗΠΑ είναι έτοιμες στο βαθμό που η Ρωσία επανέλθει στον δρόμο του διαλόγου και της διπλωματίας, να άρουν τις κυρώσεις τους εναντίον της
Έκκληση  σε παγκόσμια συνεργασία για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, την κλιματική αλλαγή, τον ιό Ebola και μια σειρά από άλλα κρίσιμα ζητήματα πραγματοποίησε σήμερα ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Barack Obama, από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, όπου και παρίσταται.
Ο Obama τόνισε ότι ο κόσμος βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι «μεταξύ πολέμου και ειρήνης», «μεταξύ φόβου και ελπίδας».
Όσο αφορά τον ιό Ebola o Οbama κάλεσε σε μία «ευρύτερη δυνατή προσπάθεια για να σταματήσει αυτή η ασθένεια που θα μπορούσε να σκοτώσει εκατοντάδες χιλιάδες, που προκαλεί τρομακτική δυστυχία, αποσταθεροποιεί τις οικονομίες, και σύντομα μπορεί να κινηθεί έξω από τα σύνορα της Αφρικής».
Παράλληλα απευθυνόμενος στο Ιράν ζήτησε να μην αφήσει την ευκαιρία να συνάψει οριστική συμφωνία με τις έξι μεγάλες δυνάμεις του πλανήτη για το πυρηνικό της πρόγραμμα.
Για τις σχέσεις των ΗΠΑ με τη Ρωσία τόνισε ότι η χώρα του είναι έτοιμη, στο βαθμό που η Ρωσία επανέλθει στον δρόμο του διαλόγου και της διπλωματίας, να άρει τις κυρώσεις τους εναντίον της.
Αναφορικά με το πρόβλημα του Ισλαμικού Κράτους ο Obama σημείωσε οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν την στρατιωτική πίεση στους τζιχαντιστές του ΙΚ σε Ιράκ και Συρία.
Η ομιλία του Obama σηματοδοτεί ένα σημείο καμπής στην προεδρία του, η οποία είχε επικεντρωθεί στον τερματισμό των συγκρούσεων στο Ιράκ και το Αφγανιστάν.
Αντ 'αυτού, σήμερα περιέγραψε το ρόλο της Αμερικής ως επικεφαλής παίκτης σε μια συμμαχία περισσότερων από 50 χώρες που έχουν δεσμευτεί να νικήσουν το Ισλαμικό Κράτος.
«Δεν υπάρχει Θεός που να συγχωρεί αυτήν την τρομοκρατία. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία γι’ αυτές τις ενέργειες. Δεν μπορεί να γίνει καμία διαπραγμάτευση με αυτό το είδος του κακού» τόνισε ο Αμερικανός Πρόεδρος και συμπλήρωσε:
«Η μόνη γλώσσα που καταλαβαίνουν οι δολοφόνοι, είναι η γλώσσα της βίας. Έτσι, οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, θα συνεργαστεί με έναν ευρύ συνασπισμό για την εξάρθρωση αυτού του δικτύου του θανάτου».
ωστόσο επισήμανε ότι πρέπει να καταβληθούν προσπάθειες για την αντιμετώπιση των παραγόντων που οδηγούν στην αύξηση του εξτρεμισμού, συμπεριλαμβανομένης της εκπαίδευσης, των δικαιωμάτων των γυναικών και άλλα κρίσιμα ζητήματα.
Υπενθυμίζεται ότι οι ΗΠΑ έχουν πραγματοποιήσει μια σειρά από αεροπορικές επιδρομές εναντίον των μαχητών του ΙΚ στο Ιράκ από τον Αύγουστο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης