Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανησυχία στον ΟΗΕ για την απαγωγή Ιορδανού από τους τζιχαντιστές

Ανησυχία στον ΟΗΕ για την απαγωγή Ιορδανού από τους τζιχαντιστές
«Ζήτησε να του συμπεριφερθούν βάσει των κανόνων του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου»
Την έντονη ανησυχία του για την απαγωγή Ιορδανού πιλότου από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους εξέφρασε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Ban Ki Moon.
Το ΙΚ ανακοίνωσε ότι κατέρριψε για πρώτη φορά ένα πολεμικό αεροσκάφος του διεθνούς συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ εναντίον των τζιχαντιστών και κρατά όμηρο τον πιλότο του, τρεις μήνες μετά την έναρξη των αεροπορικών πληγμάτων στη Συρία.
Η Ιορδανία επιβεβαίωσε ότι ένα αεροσκάφος της «κατέπεσε» στη διάρκεια μιας αποστολής. «Ο πιλότος κρατείται όμηρος», διευκρίνισε μια πηγή από τη διοίκηση των ενόπλων δυνάμεων της Ιορδανίας, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Petra.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του Στέφαν Ντιζαρίτς, ο Μπαν Κι Μουν εξέφρασε «την ανησυχία του» για τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες το ιορδανικό αεροσκάφος καταρρίφθηκε και ο πιλότος του αιχμαλωτίστηκε και «ζήτησε από τους απαγωγείς του να του συμπεριφερθούν βάσει των κανόνων του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου».
Παράλληλα με την ευκαιρία αυτή γ.γ. του ΟΗΕ επανέλαβε ότι καταδικάζει τη χρήση από τον συριακό στρατό βαρελιών με εκρηκτικά και ζήτησε ακόμη μία φορά «από όλες τις πλευρές στη Συρία» να σταματήσουν τις συγκρούσεις και να βρουν μια «βιώσιμη λύση στη σύγκρουση» μέσω διαπραγματεύσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης