Τελευταία Νέα
Διεθνή

El-Erian: Απαιτείται συντονισμένη δράση για την αντιμετώπιση του "πανικού" για την ανάπτυξη

tags :
El-Erian: Απαιτείται συντονισμένη δράση για την αντιμετώπιση του
Ενδείξεις σημαντικής επιβράδυνσης παρουσιάζει το τρέχον διάστημα η πορεία της παγκόσμιας οικονομίας, διαπιστώνει ο M. Εl Erian, επικεφαλής της Pimco, του μεγαλύτερου fund διαχείρισης ομολόγων παγκοσμίως.
Όπως αναφέρει ο ίδιος απαιτείται πλέον συντονισμένη δράση για την αντιμετώπιση του "πανικού" που έχει προκληθεί στις αγορές αναφορικά με την πορεία της ανάκαμψης.
"Μέρος της επιβράδυνσης της ανάκαμψης οφείλεται στις επιπλοκές που έχουν παρουσιαστεί στην πορεία της ζήτησης και της παραγωγής, στον απόηχο της τραγωδίας που έπληξε την Ιαπωνία και των πολιτικών αναταραχών που σημειώνονται στη Μέση Ανατολή", σχολιάζει ο El Erian, τονίζοντας παράλληλα ότι υπάρχουν σημαντικότερες αιτίες και πίσω από τους συγκεκριμένους παράγοντες.
"Παρά τα μαζικά μέτρα δημοσιονομικής και νομισματικής πολιτικής η αμερικανική ανάπτυξη, με αιχμή την αγορά εργασίας, έχει χάσει σημαντικό έδαφος. Την ίδια ώρα η κατάσταση στην Ευρωζώνη, στον απόηχο της κρίσης χρέους, αποτελεί έναν ακόμη λόγο δημιουργίας αρνητικού κλίματος στις αγορές", υποστηρίζει επίσης ο επικεφαλής της Pimco.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης