Τελευταία Νέα
Διεθνή

Schaeuble: Πιθανή η επιβολή ελέγχων κεφαλαίων στην Ελλάδα – Tην καλεί να αποφασίσει για το μέλλον της στο ευρώ

Schaeuble: Πιθανή η επιβολή ελέγχων κεφαλαίων στην Ελλάδα – Tην καλεί να αποφασίσει για το μέλλον της στο ευρώ
H νέα ελληνική κυβέρνηση θέλει να κρατήσει το ευρώ, όχι όμως το πρόγραμμα. Αυτά τα δύο δεν γίνονται, τονίζει χαρακτηριστικά ο γερμανός υπουργός Οικονομικών
Την επιβολή ελέγχων στην κίνηση κεφαλαίων στην Ελλάδα προτείνει ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Wolfgang Schaeuble, προκειμένου να εξυγιάνει την οικονομία της, ενώ καλεί την Αθήνα να αποφασίσει σχετικά με το μέλλον της στη ζώνη του ευρώ.
Σε συζήτησή του με τον αμερικανό καθηγητή Οικονομικών, Kenneth Rogoff, η οποία θα δημοσιευθεί αύριο Πέμπτη, από τη γερμανική εφημερίδα Die Zeit, ο Schaeuble σημειώνει ότι η απόφαση για την επιβολή ελέγχων στην κίνηση κεφαλαίων είναι αποκλειστική ευθύνη κάθε χώρας-μέλους, ενώ πρότεινε η Ελλάδα να προχωρήσει σε αυτή την κίνηση για πέντε ή δέκα χρόνια, προκειμένου να εξυγιάνει την οικονομία της.
Όπως ανέφερε, με αυτό τον τρόπο, ένα ευρώ στην Ελλάδα θα έχει μικρότερη αξία από ένα ευρώ στη Γερμανία ή τη Γαλλία.
Εν τω μεταξύ, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών καλεί την Αθήνα να αποφασίσει σχετικά με το μέλλον της χώρας στη νομισματική ένωση, σημειώνοντας ότι «έχουμε πει ότι θα σας βοηθήσουμε, αλλά πρέπει να σταθείτε ξανά στα πόδια σας οικονομικά».
«Αυτή είναι η φιλοσοφία του προγράμματος διάσωσης», επισημαίνει και προσθέτει ότι «η νέα ελληνική κυβέρνηση λέει: "Θέλουμε να διατηρήσουμε το ευρώ, αλλά δεν θέλουμε πια το πρόγραμμα". Αυτά τα δύο δεν γίνονται».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης