Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο κίνδυνος Grexit και Brexit ανησύχησε και τη βασίλισσα Ελισάβετ! «Όχι» στη διάσπαση της Ευρώπης

tags :
Ο κίνδυνος Grexit και Brexit ανησύχησε και τη βασίλισσα Ελισάβετ! «Όχι» στη διάσπαση της Ευρώπης
Κατά τη διάρκεια ομιλίας της στο Βερολίνο, παρουσία του προέδρου της Γερμανίας, Joachim Gauck, η βασίλισσα μίλησε για τις σκέψεις της σχετικά με την ενωμένη Ευρώπη
Για τους κινδύνους διάσπασης της Ευρώπης προειδοποίησε ακόμη και η βασίλισσα Ελισάβετ, με φόντο τη σκληρή διαπραγμνάτευση Ελλάδας – δανειστών στις Βρυξέλλες και τα σχέδια για δημοψήφισμα στη Βρετανία σχετικά με την παραμονή της στην Ε.Ε.
Κατά τη διάρκεια ομιλίας της στο Βερολίνο, παρουσία του προέδρου της Γερμανίας, Joachim Gauck, η βασίλισσα μίλησε για τις σκέψεις της σχετικά με την ενωμένη Ευρώπη.
«Κατά τη διάρκεια της ζωής μας κ. Πρόεδρε, έχουμε ζήσει τις καλύτερες και τις χειρότερες στιγμές της Ευρώπης», τόνισε.
«Γίναμε μάρτυρες της ταχύτητας με την οποία τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν προς το καλύτερο.
Αλλά γνωρίζουμε ότι πρέπει να δουλέψουμε πολύ σκληρά για να διατηρήσουμε τα οφέλη του μεταπολεμικού κόσμου», σημείωσε η βασίλισσα Ελισάβετ.
«Γνωρίζουμε ότι μια διάσπαση της Ευρώπης είναι επικίνδυνη και πρέπει να την προστατέψουμε τόσο Δυτικά όσο και Ανατολικά», προειδοποίησε.
Η καγκελάριος Merkel και ο βρετανός πρωθυπουργός Cameron, που θα συμμετάσχουν στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, ήταν επίσης παρόντες στο δείπνο στην επίσημη κατοικία του Gauk, το «Schloss Bellevue».
Ο Gauk είχε δηλώσει νωρίτερα πώς η Γερμανία θα υποστηρίξει τον διάλογο της Βρετανίας για μεταρρυθμίσεις στην ΕΕ, «διότι το Ηνωμένο Βασίλειο είναι τμήμα της Ευρώπης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης