Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι ΗΠΑ θα προμηθεύσουν το Ισραήλ με όπλα αξίας 18 δισ. δολαρίων

Οι ΗΠΑ θα προμηθεύσουν το Ισραήλ με όπλα αξίας 18 δισ. δολαρίων
Η απαγόρευση, που επέβαλε η Ουάσιγκτον λόγω της επιχείρησης του ισραηλινού στρατού στη Ράφα, διήρκεσε λιγότερο από ένα μήνα
Οι Ηνωμένες Πολιτείες ετοιμάζονται να άρουν την απαγόρευση των προμηθειών όπλων στο Ισραήλ τον Μάιο και να ανακοινώσουν μεγάλη πώληση όπλων στο Τελ Αβίβ σύμφωνα με τη Washington Post.
Η απαγόρευση, που επέβαλε η Ουάσιγκτον λόγω της επιχείρησης του ισραηλινού στρατού στη Ράφα, διήρκεσε λιγότερο από ένα μήνα.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Λευκός Οίκος θα ανακοινώσει σύντομα μια συμφωνία αξίας 18 δισ. δολαρίων.
Η συμφωνία θα περιλαμβάνει 50 μαχητικά αεροσκάφη F-15, βόμβες περίπου 1.800-2.000 λιβρών και 1.700 βόμβες 500 λιβρών, καθώς και πυραύλους αέρος-αέρος.
Οι πηγές δεν διευκρίνισαν τι άλλο θα συμπεριληφθεί στη συμφωνία, αλλά σημείωσαν ότι όλα τα όπλα θα πληρωθούν μέσω της ετήσιας στρατιωτικής βοήθειας των ΗΠΑ προς το Ισραήλ 3,3 δισεκατομμύρια δολάρια.
Απαγόρευση προμήθειας αεροπορικών βομβών επέβαλε οι Ηνωμένες Πολιτείες λόγω των επιθέσεων στη Λωρίδα της Γάζας.
Ωστόσο, σύμφωνα με πηγές της Washington Post, δεν υπάρχει πλέον φόβος ότι η συμφωνία θα μπορούσε να μπλοκαριστεί από το Κογκρέσο, καθώς μέλη του Κογκρέσου που προηγουμένως ήταν αντίθετοι στις προμήθειες όπλων στο Ισραήλ άλλαξαν γνώμη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης