Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χιλιάδες μετανάστες διασώθηκαν σε Ελλάδα και Ιταλία από το λιμενικό και άλλα πλοία

Χιλιάδες μετανάστες διασώθηκαν σε Ελλάδα και Ιταλία από το λιμενικό και άλλα πλοία
Στην Κω το Λιμενικό εντόπισε 409 μετανάστες σε οκτώ λέμβους, ενώ άλλοι 1.550 περισυνέλλεξαν οι ιταλικές αρχές
Χιλιάδες μετανάστες διασχίζουν καθημερινά τη Μεσόγειο διακινδυνεύοντας τη ζωή τους και συχνά χρειάζεται η συνδρομή της ακτοφυλακής για να φτάσουν σώοι στη στεριά.
Όπως συνέβη ανοιχτά βορειανατολικά της Κω, όπου το λιμενικό διέσωσε συνολικά 409 μετανάστες, που επέβαιναν σε οκτώ πνευστές λέμβους.
Διαπιστώθηκε, πάντως, ότι δεν είχαν τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα με συνέπεια πλέον να κρατούνται και το Λιμεναρχείο Κω να διενεργεί προανάκριση, κατάσχοντας παράλληλα και τις οκτώ βάρκες.
Την ίδια στιγμή, ανοιχτά της Λιβύης το ιταλικό Λιμενικό έσωζε άλλους 1.550 μετανάστες, που βρίσκονταν σε κίνδυνο.
Οι 230 από αυτούς βρίσκονταν σε δύο βάρκες και επιβιβάστηκαν στο πλοίο Phoenix, που είχαν ναυλώσει οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, άλλοι 125 διασώθηκαν από το ιρλανδικό πλοίο Niamh, 77 από το ιταλικό πολεμικό Fenice και 345 από το Fiorillo της ιταλικής ακτοφυλακής.
Την πιο δύσκολη διάσωση ολοκλήρωσε με επιτυχία και πάλι το Phoenix αφού κατάφερε να περισυλλέξει 775 ανθρώπους από δύο πλεούμενα που το ένα ρυμουλκούσε το άλλο.
Αμφότερα βυθίστηκαν, αλλά όλοι οι επιβάτες τους, ανάμεσά τους 196 γυναίκες και 40 παιδιά έφτασαν με ασφάλεια στη στεριά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης