Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: Απέρριψε αξιώσεις ιταλών επενδυτών κατά της ΕΚΤ για το ελληνικό χρέος

Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: Απέρριψε αξιώσεις ιταλών επενδυτών κατά της ΕΚΤ για το ελληνικό χρέος
Οι ιταλοί επενδυτές ήθελαν να μηνύσουν την ΕΚΤ για ζημίες άνω των 12 εκατ. ευρώ, υποστηρίζοντας ότι η τράπεζα διαπραγματεύτηκε μυστική συμφωνία swap με την Ελλάδα στις αρχές του 2012
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο απέρριψε σήμερα, Τετάρτη, τις αξιώσεις περισσοτέρων των 200 ιταλών επενδυτών, οι οποίοι στράφηκαν εναντίον της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους το 2012, με το αιτιολογικό ότι οι απώλειες που υπέστησαν, αποτελούν μέρος του κανονικού ρίσκου της χρηματοπιστωτικής αγοράς.
Οι επενδυτές, αναφέρεται σε δημοσίευμα του Reuters, ήθελαν να μηνύσουν την ΕΚΤ για ζημίες άνω των 12 εκατ. ευρώ, υποστηρίζοντας πως η κεντρική τράπεζα διαπραγματεύτηκε μυστική συμφωνία swap με την Ελλάδα στις αρχές του 2012, παίρνοντας νέα και «καλύτερα» ομόλογα, με αποτέλεσμα να δώσει στον εαυτό της το status του πιστωτή πρώτης εξασφάλισης σε βάρος άλλων ομολογιούχων.
Άλλοι έλληνες ομολογιούχοι έλαβαν νέους τίτλους με σημαντικά χαμηλότερη ονομαστική αξία και πιο μακρά περίοδο ωρίμανσης.
Το Γενικό Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναφέρει στην απόφασή του ότι η ΕΚΤ είχε ενεργήσει αποκλειστικά με στόχο την σταθεροποίηση των αγορών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης