Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στασιμότητα σε επενδύσεις και απασχόληση «βλέπει» το 2017 για τη Βρετανία η BoE, λόγω Brexit

Στασιμότητα σε επενδύσεις και απασχόληση «βλέπει» το 2017 για τη Βρετανία η BoE, λόγω Brexit
Στην τελευταία συνεδρίαση της, στις 15/9, η BoE άφησε αμετάβλητο το βασικό της επιτόκιο στο ιστορικό χαμηλό του 0,25%
Στασιμότητα σε ό,τι αφορά τις επενδύσεις και την απασχόληση εντός του Ηνωμένου Βασιλείου το 2017 «βλέπει» η Κεντρική Τράπεζα της Αγγλίας (Bank of England, BoE), έπειτα από σχετική έρευνα στην εγχώρια επιχειρηματική αγορά.
«Η πρόθεση για επενδύσεις και προσλήψεις στους επόμενους 12 μήνες είναι μειωμένη».
Επίσης, διαπιστώθηκε πως τα επενδυτικά σχέδια των βρετανικών επιχειρήσεων ήταν τα πιο αδύναμα από το 2010», αναφέρει η Τράπεζα.
Ωστόσο, η Τράπεζα διαπιστώνει πως παρά την απροθυμία των επιχειρήσεων να προσλάβουν και να επενδύσουν, υπάρχει μία πρωτοφανής ανθεκτικότητα στις δαπάνες των καταναλωτών αλλά και στην αγορά κατοικίας.
Τα αποτελέσματα της έρευνας ενισχύουν την πεποίθηση πως θα υπάρξει περαιτέρω χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής από την BoE έως το τέλος του τρέχοντος έτους, καθώς είναι δύσκολο να προβλεφθεί πως δεν θα υπάρξουν αρνητικές συνέπειες για την εγχώρια οικονομία από το Brexit και μακροχρόνια.
Θυμίζουμε πως στην τελευταία συνεδρίαση της, στις 15/9, η BoE άφησε αμετάβλητο το βασικό της επιτόκιο στο ιστορικό χαμηλό του 0,25%, έπειτα από την ομόφωνη απόφαση της Επιτροπής Νομισματικής Πολιτικής νωρίτερα σήμερα.
Ομόφωνη ήταν επίσης και η απόφαση για συνέχιση του προγράμματος αγοράς εταιρικών ομολόγων που ανακοινώθηκε τον περασμένο Αύγουστο.
Επί αυτού του θέματος, η Τράπεζα τονίζει ότι τα πρώτα δείγματα από την εφαρμογή του προγράμματος είναι ενθαρρυντικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης