Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέος γραμματέας του ΟΗΕ ο πρώην πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, Antonio Gutierrez

Νέος γραμματέας του ΟΗΕ ο πρώην πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, Antonio Gutierrez
«Είναι καιρός ο ΟΗΕ να παραδεχθεί τις ανεπάρκειές του και να μεταρρυθμίσει τον εαυτό του κατά τρόπο ώστε να λειτουργεί»
Νέος Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) ορκίστηκε ο πρώην πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, Antonio Gutierrez.
Ο 9ος συνολικά Γενικός Γραμματέας στην ιστορία του Οργανισμού δεσμεύθηκε σε σημερινή (12/12) του ομιλία να διαμεσολαβήσει για την διευθέτηση ένοπλων συγκρούσεων αλλά και να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις, προκειμένου η λειτουργία του ΟΗΕ να γίνει πιο αποτελεσματική.
Ο 67χρονος αντικαταστάτης του Ban Ki Moon διετέλεσε πρωθυπουργός της Πορτογαλίας από το 1995 ως το 2002 και Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες από το 2005 ως το 2015.
«Από τις οξείες κρίσεις στη Συρία, στην Υεμένη, στο Νότιο Σουδάν κι αλλού, ως τις μακρόχρονες διενέξεις, συμπεριλαμβανομένης της σύγκρουσης των Ισραηλινών και των Παλαιστινίων, χρειαζόμαστε μεσολάβηση, διαιτησία καθώς και δημιουργική διπλωματία.
Στο πλαίσιο της προσπάθειάς μου να προσφέρω καλές υπηρεσίες είμαι έτοιμος να εμπλακώ προσωπικά στη διευθέτηση συγκρούσεων όπου αυτό μπορεί να έχει παραπάνω αξία.
Είναι καιρός ο ΟΗΕ να παραδεχθεί τις ανεπάρκειές του και να μεταρρυθμίσει τον εαυτό του κατά τρόπο ώστε να λειτουργεί», δήλωσε ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού ο κ. Gutierrez.
Να σημειωθεί πως ο Πορτογάλος επικράτησε σε μια κούρσα στην οποία υπήρχαν άλλες 12 υποψηφιότητες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης