Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία προς ΗΠΑ: Η Κριμαία αποτελεί έδαφός μας - Δεν πρόκειται να την επιστρέψουμε

Ρωσία προς ΗΠΑ: Η Κριμαία αποτελεί έδαφός μας - Δεν πρόκειται να την επιστρέψουμε
Τα σχόλια του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών έρχονται ως απάντηση στις δηλώσεις του Trump περί "επιστροφής" της χερσονήσου
Σαφές μήνυμα προς τις ΗΠΑ έστειλε σήμερα (15/2) ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών για το ζήτημα της Κριμαίας, τονίζοντας ότι δεν πρόκειται να επιστρέψει την χερσόνησο πίσω στην Ουκρανία.
Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε η εκπρόσωπος του Υπουργείου, Maria Zakharova, "δεν πρόκειται να επιστρέψουμε τα εδάφη μας", καθώς όπως τονίσε χαρακτηριστικά "η Κριμαία αποτελεί έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδία".
Να σημειώσουμε ότι τα εν λόγω σχόλια έρχονται ως απάντηση στις χθεσινές (14/2) δηλώσεις του αμερικανού προέδρου Donald Trump ότι αναμένει από τη Μόσχα να επιστρέψει την Κριμαία στην Ουκρανία.
Μάλιστα, πριν από μερικές ημέρες υπήρξαν δηλώσεις για το ζήτημα και από την εκπρόσωπο των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, Nikki Haley, η οποία καταδίκασε την "ρωσική κατοχή" της Κριμαίας.
"Η Κριμαία αποτελέι μέρος της Ουκρανίας, και οι κυρώσεις που σχετίζονται με το ζήτημα θα παραμείνουν ως έχουν μέχρι η Ρωσία να επιστρέψει τον έλεγχο της χερσονήσου στην Ουκρανία, ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια της Haley.
Παρά το γεγονός ότι ο Trump επιθυμεί μία επανοικοδόμηση των σχέσεων ΗΠΑ και Ρωσίας, το επίμαχο θέμα της Κριμαίας αναμένεται να σταθεί "αγκάθι" ανάμεσα στις δύο πλευρές, καθώς η Μόσχα εμφανίζεται ανυποχώρητη για το εν λόγω ζήτημα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης