Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σλοβακία: Σε σταθερή κατάσταση ο πρωθυπουργός Fico, επικοινωνεί με το περιβάλλον

Σλοβακία: Σε σταθερή κατάσταση ο πρωθυπουργός Fico, επικοινωνεί με το περιβάλλον
Δεν αποκλείεται ο δράστης να μην ήταν «μοναχικός λύκος»
Σχετικά Άρθρα
Ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας Robert Fico είναι σε σταθερή κατάσταση και επικοινωνεί με το περιβάλλον μετά την απόπειρα δολοφονίας της περασμένης εβδομάδας, ανακοίνωσαν οι γιατροί.
Τη Δευτέρα 20/5, το νοσοκομείο FD Roosevelt στην πόλη Banská Bystrica ανακοίνωσε ότι η κατάσταση του κ. Fico ήταν «σταθερή». «Βελτιώνεται κλινικά, επικοινωνεί, και οι φλεγμονώδεις δείκτες του μειώνονται σταδιακά». «Ο πρωθυπουργός παραμένει υπό τη φροντίδα μας», γνωστοποίησε το νοσοκομέιο.
Η αστυνομία της Σλοβακίας δήλωσε ότι συνεχίζει να αυξάνει τα μέτρα ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένων ενισχυμένων περιπολιών σε σχολεία και δημόσιους χώρους, όπως εμπορικά κέντρα και αίθουσες σύνταξης.
Ο ύποπτος ένοπλος, ο οποίος προσδιορίστηκε από τα μέσα ενημέρωσης της χώρας ως ο 71χρονος συγγραφέας Juraj Cintula, κατηγορήθηκε για απόπειρα ανθρωποκτονίας εκ προμελέτης.
Την Κυριακή 19/5, ο υπουργός Εσωτερικών της Σλοβακίας Matúš Šutaj Eštok, δήλωσε ότι ο Cintula μπορεί, όπως είχε προηγουμένως υποστηριχθεί, να μην ήταν «μοναχικός λύκος» και ότι έχει δημιουργηθεί μια ομάδα έρευνας για να εξετάσει το σενάριο αυτό.
Σημείωσε ότι οι επικοινωνίες του υπόπτου στο διαδίκτυο διαγράφηκαν δύο ώρες μετά την απόπειρα δολοφονίας. Αυτό υποδηλώνει ότι «το έγκλημα μπορεί να διαπράχθηκε από μια συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων», πρόσθεσε ο υπουργός.
Η Σλοβακία δεν έχει ξεπεράσει ακόμα το σοκ της επίθεσης. Τις πρώτες ώρες μετά την επίθεση, ορισμένοι υψηλόβαθμοι πολιτικοί από τον κυβερνητικό συνασπισμό κατηγόρησαν την αντιπολίτευση και τα μέσα ενημέρωσης για εξάπλωση του μίσους, πυροδοτώντας ανησυχίες για περαιτέρω πόλωση σε μια ήδη διχασμένη χώρα.
Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα την Κυριακή 19/5, ο εκλεγμένος πρόεδρος και σύμμαχος του Robert Fico, Peter Pellegrini, ζήτησε ηρεμία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης