Τελευταία Νέα
Διεθνή

Schaeuble: Απίθανος ο κοινός προϋπολογισμός στην ΕΕ – Να διευρυνθεί ο ρόλος του ESM

Schaeuble: Απίθανος ο κοινός προϋπολογισμός στην ΕΕ – Να διευρυνθεί ο ρόλος του ESM
Για να γίνει πράξη η επιθυμία του κ. Macron πρέπει να υπάρξουν βασικές αλλαγές στις συνθήκες της Ε.Ε., κάτι δύσκολο
Νέο «Όχι» προς τον Emmanuel Macron απηύθυνε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Wolfgang Schaeuble, σχετικά με το κάλεσμα του Γάλλου Προέδρου για έναν κοινό προϋπολογισμό στο μπλοκ της Ευρωζώνης.
Όπως εξήγησε ο κ. Schaeuble, για να γίνει πράξη η επιθυμία του κ. Macron πρέπει να υπάρξουν βασικές αλλαγές στις συνθήκες της Ε.Ε., κάτι δύσκολο.
Επίσης, στάθηκε για ακόμη μια φορά στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM), σημειώνοντας πως πρέπει να διευρυνθεί ο ρόλος του.
Ο Γερμανός υπουργός έχει επανειλημμένως πει πως ο ESM, επικεφαλής του οποίου είναι ο Klaus Regling, πρέπει να αναλάβει ακόμη πιο ενεργό ρόλο εντός του νομισματικού μπλοκ και να αντικαταστήσει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, να γίνει δηλαδή «το ευρωπαϊκό Δ.Ν.Τ.».
Ο κ. Schaeuble δεν παρέλειψε εκ νέου να εξαπολύσει τα «βέλη» του προς την Ε.Κ.Τ., σε πιο ήπιο ύφος αυτή τη φορά, σημειώνοντας πως η νομισματική πολιτική που ακολουθεί ο Mario Draghi είναι ίσως πολύ χαλαρή» για την ανταγωνιστικότητα της Γερμανίας, όχι όμως για τις υπόλοιπες χώρες».
Στα του ευρωπαϊκού μπλοκ, τόνισε πως η ανταγωνιστικότητα της Ε.Ε. μπορεί επίσης να τονωθεί μέσω της ενίσχυσης των επενδύσεων, σε όλα τα κράτη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης