Τελευταία Νέα
Διεθνή

La Repubblica: Schulz vs Schaeuble - Το ντέρμπι για το γερμανικό ΥΠΟΙΚ που μπορεί να αλλάξει το πρόσωπο της Ε.Ε.

La Repubblica: Schulz vs Schaeuble - Το ντέρμπι για το  γερμανικό ΥΠΟΙΚ που μπορεί να αλλάξει το πρόσωπο της Ε.Ε.
Το αποτέλεσμα θα κρίνει την πορεία που θα ακολουθήσουν οι ευρωπαϊκοί θεσμοί τα επόμενα χρόνια
Για ντέρμπι ανάμεσα στον Martin Schulz και τον Wolfang Schaeuble  σχετικά με την ανάληψη του υπουργείου Oικονομικών της Γερμανίας, που μπορεί να αλλάξει το πρόσωπο της Ευρώπης», κάνει λόγο η ιταλική εφημερίδα La Repubblica, εν όψει των γερμανικών εκλογών.
«Ο Schaeuble θα παραμείνει υπουργός Οικονομικών και, εκ των πραγμάτων, κύριος σκηνοθέτης της ευρωπαϊκής πολιτικής του Βερολίνου;
Από την απάντηση αυτή εξαρτάται η πορεία που οι ευρωπαϊκοί θεσμοί θα ακολουθήσουν τα επόμενα χρόνια», προσθέτει η εφημερίδα της Ρώμης.
Η La Repubblica εκτιμά ότι σε περίπτωση που η επόμενη κυβέρνηση σχηματισθεί «από την Merkel, τους φιλελεύθερους και με ενδεχόμενη συμμετοχή των πράσινων, ο Schaeuble θα παραμείνει υπουργός οικονομικών».
Αν όμως, οι σοσιαλδημοκράτες καταφέρουν να πείσουν αρκετούς αναποφάσιστους, πετυχαίνοντας ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα, και καταστεί αναγκαίος ένας νέος "μεγάλος συνασπισμός" η ιταλική εφημερίδα θεωρεί ότι ο Martin Schulz δεν θα ζητήσει τη θέση του υπουργού Εξωτερικών (που στη σημερινή κυβέρνηση ανήκει στους σοσιαλδημοκράτες), αλλά εκείνη του υπουργού Οικονομικών, «αποπέμποντας τον Schaeuble  από την πιο ισχυρή καρέκλα της Ευρώπης».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης