Τελευταία Νέα
Διεθνή

Schaeuble: Ισχυροί οι δημοκρατικοί θεσμοί στη Γερμανία – Κανείς δεν μπορεί να τους διαλύσει

tags :
Schaeuble: Ισχυροί οι δημοκρατικοί θεσμοί στη Γερμανία – Κανείς δεν μπορεί να τους διαλύσει
Όποιος προσπαθήσει να διαλύσει το κράτος δικαίου θα αποτύχει τόνισε ο Schaeuble
Την θέση ότι οι δημοκρατικοί θεσμοί στη Γερμανία είναι τόσο ισχυροί που κανείς δεν μπορεί να τους διαλύσει διατύπωσε ο απερχόμενος υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Wolfgang Schaueble.
Σε δηλώσεις του στη Bild και κληθείς να σχολιάσει την είσοδο του ακροδεξιού AfD στη Βουλή ο Schaeuble εμφανίζεται αισιόδοξος ότι η δημοκρατία στη Γερμανία μπορεί να αντέξει το AfD, τονίζοντας ότι σύντομα το εν λόγω κόμμα θα ανακαλύψει ότι υπόκειται σε αυστηρούς περιορισμούς από το Σύνταγμα της Γερμανίας.
«Θέλω να δω περισσότερη αυτοπεποίθηση.
Το ελεύθερο, δημοκρατικό σύστημά μας, που βασίζεται στο κράτος του δικαίου, είναι τόσο ισχυρό που κανένας δεν μπορεί να το διαλύσει, ούτε από μέσα ούτε απ' έξω.
Όποιος προσπαθήσει θα αποτύχει» τονίζει ο Schaeuble, ο οποίος προαλείφεται για να αναλάβει τη θέση του Προέδρου του Κοινοβουλίου.
«Αποφάσισα πριν από τις εκλογές, έπειτα από οκτώ χρόνια στο υπουργείο Οικονομικών και πολλά χρόνια κυβερνητικών ευθυνών, να αναλάβω ένα νέο καθήκον» αναφέρει ο Schaeuble, δηλώνοντας βέβαιος ότι θα συμφωνηθεί η συγκρότηση του νέου, τρικομματικού κυβερνητικού συνασπισμού.
Ακόμη, ο Schaeuble απορρίπτει την απαίτηση να επιβληθεί όριο στον αριθμό των μεταναστών και των προσφύγων που υποδέχεται η Γερμανία, κάνοντας λόγο για ένα «κάλπικο επιχείρημα».



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης