Τελευταία Νέα
Διεθνή

Broadbent (BoE): Οι περαιτέρω αυξήσεις επιτοκίων μέσα στο 2018 δεν πρέπει να αποτελέσουν μεγάλο σοκ

Broadbent (BoE): Οι περαιτέρω αυξήσεις επιτοκίων μέσα στο 2018 δεν πρέπει να αποτελέσουν μεγάλο σοκ
Ο αναπληρωτής διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας, τόνισε ότι τα χαμηλά επίπεδα των επιτοκίων κατά τα τελευταία χρόνια αφορούσαν παγκόσμιους παράγοντες
Τη θέση ότι ενδεχόμενες περαιτέρω αυξήσεις επιτοκίων μέσα στο 2018 δε θα πρέπει να αποτελέσουν ένα μεγάλο σοκ διατύπωσε σήμερα (9/2) ο αναπληρωτής διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας, Ben Broadbent, με τον ίδιο ωστόσο να διευρκινίζει ότι κάτι τέτοιο δεν έχει δρομολογηθεί ακόμα από την κεντρική τράπεζα.
Ειδικότερα, ο Broadbent, μιλώντας μία μόλις μέρα μετά τις δηλώσεις από την πλευρά της BoE ότι είναι πιθανό τα επιτόκια να αυξηθούν νωρίτερα απ' ότι είχε εκτιμηθεί αρχικά, τόνισε ότι τα χαμηλά επίπεδα των επιτοκίων κατά τα τελευταία χρόνια αφορούσαν παγκόσμιους παράγοντες.
Ωστόσο, όπως ανέφερε ο ίδιος, δε θα έπρεπε να αντιμετωπιστεί ως μεγάλο σοκ ούτε το σενάριο να πραγματοποιηθεί μόλις μία αύξηση επιτοκίων εντός του 2018.
Ερωτηθείς για το εάν αποστασιοποιείται από τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για αύξηση των επιτοκίων στο 1% μέχρι το τέλος του 2018, ο ίδιος κατέστησε σαφές ότι η πορεία των επιτοκίων δεν καθορίζεται εκ των προτέρων, αλλά διαμορφώνονται ανάλογα με την πορεία της οικονομίας.
Παράλληλα, ο αξιωματούχος της BoE εκτιμά ότι η αστάθεια των αγορών κατά την τρέχουσα εβδομάδα οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι οι επενδυτές δεν είχαν εκτιμήσει ορθά το γεγονός ότι η ισχυρότερη οικονομική ανάπτυξη θα μπορούσε επίσης να δημιουργήσει πληθωριστικές πιέσεις.
Σχετικά με τις προοπτικές για την οικονομία της Βρετανίας, ο Broadbent πιστεύει ότι η αύξηση των εισοδημάτων θα πραγματοποιηθεί κατά το τρέχον τρίμηνο, καθώς και ότι ο πληθωρισμός θα αρχίσει σταδιακά να υποχωρεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης