Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ν. Κορέα: Νεκρός από άγνωστα αίτια ο επικεφαλής των ρυθμιστικών αρχών για τα κρυπτονομίσματα

Ν. Κορέα: Νεκρός από άγνωστα αίτια ο επικεφαλής των ρυθμιστικών αρχών για τα κρυπτονομίσματα
Ο Jung Ki-joon, επικεφαλής του στο Γραφείο Συντονισμού Κυβερνητικής Πολιτικής της Νότιας Κορέας βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στη Σεούλ
Ένας κυβερνητικός αξιωματούχος της Νότιας Κορέας που επέβλεπε τις ρυθμιστικές προσπάθειες για τον περιορισμό της κερδοσκοπίας με τα κρυπτονομίσματα είναι νεκρός.
Ο Jung Ki-joon, επικεφαλής του συντονισμού της οικονομικής πολιτικής στο Γραφείο Συντονισμού Κυβερνητικής Πολιτικής της Νότιας Κορέας, βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στη Σεούλ την Κυριακή, όπως αναφέρει το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap σε δημοσίευμα στην αγγλική γλώσσα, επικαλούμενο την αστυνομία και το γραφείο του αξιωματούχου.
Σύμφωνα με την αστυνομία, ο Jung υπέστη καρδιακή προσβολή ενώ κοιμόταν και αναμένονταν λεπτομέρειες από το γραφείο του εισαγγελέα.
Ένας κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε στην εφημερίδα The Wall Street Journal ότι ο 52χρονος Jung "πέθανε από κάποια άγνωστη αιτία".
Οι συνάδελφοί του ανέφεραν επίσης ότι το άγχος, μετά από αυξημένη πίεση από τα καθήκοντά του για τα κρυπτονομίσματα, οδήγησε στο θάνατο του Jung.
Ο Jung ήταν υπεύθυνος για το συντονισμό των απόψεων διαφόρων υπουργείων και γραφείων της Νότιας Κορέας και για την προετοιμασία των εβδομαδιαίων συνεδριάσεων που διοργάνωσε ο Hong Nam Nam-ki, υπουργός της Υπηρεσίας Συντονισμού Πολιτικής της Κυβέρνησης.
Η Νότια Κορέα άρχισε την επιτήρησή της σχετικά με το bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα στα τέλη του 2017 και εφάρμοσε απαγόρευση στα τέλη Ιανουαρίου στους ανώνυμους λογαριασμούς.
Οι αξιωματούχοι έχουν πάρει πίσω τις δηλώσεις, ότι ενδέχεται να απαγορεύσουν τις συναλλαγές με ψηφιακά νομίσματα, όπου η υψηλή ζήτηση συχνά προκαλεί τις υψηλότερες τιμές, σε σχέση με τα υπόλοιπα μεγάλα παγκόσμια χρηματιστήρια.
Το πρακτορείο Yonhap ανέφερε ότι ο Choe Heung-sik, επικεφαλής της Υπηρεσίας Χρηματοπιστωτικής Εποπτείας της Νότιας Κορέας, δήλωσε σε συνάντηση με εκπροσώπους συναλλαγών κρυπτονομισμάτων, ότι η κυβέρνηση θα υποστηρίξει τις συναλλαγές, εάν γίνουν "κανονικές συναλλαγές".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης