Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Ο Trump ακύρωσε αιφνιδιαστικά το ταξίδι Pompeo στη Β. Κορέα σε μια προσπάθεια να ασκήσει πιέσεις στην Κίνα

Reuters: Ο Trump ακύρωσε αιφνιδιαστικά το ταξίδι Pompeo στη Β. Κορέα σε μια προσπάθεια να ασκήσει πιέσεις στην Κίνα
Η δήλωση του Trump ήρθε μόλις μια μέρα αφού ο Pompeo δήλωσε ότι θα επισκεφθεί ξανά τη Βόρεια Κορέα και θα πάρει μαζί του τον νέο ειδικό απεσταλμένο του Stephen Biegun
Ο πρόεδρος Trump ακύρωσε αιφνιδιαστικά το προγραμματισμένο ταξίδι του αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Mike Pompeo στη Βόρεια Κορέα που είχε προγραμματιστεί για την Παρασκευή (31/8).
Όπως αποκαλύπτει το Reuters, η ξαφνική απόφαση του αμερικανού προέδρου είναι ένα μήνυμα προς την Β. Κορέα η οποία σύμφωνα με αμερικανικές πηγές, έχει «φρενάρει» το πρόγραμμα αποπυρηνικοποόιησή της μετά την συνάντηση των δύο ηγετών στις 12 Ιουνίου.
Έτσι, οι συνομιλίες της Ουάσιγκτον με την Πιονγκγιάνγκ, θα μπουν σε αναμονή μέχρι να σταματήσει ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ - Κίνας.
Ο Trump με μήνυμά του στο Twitter αναφέρει οτι «ζήτησα από τον υπουργό Εξωτερικών Mike Pompeo να μην πάει στη Βόρεια Κορέα, αυτή τη στιγμή, καθώς δεν έχουμε κάνει αρκετή πρόοδο όσον αφορά την αποπυρηνικοποίηση της Κορεατικής Χερσονήσου».
Η αποστολή της Βόρειας Κορέας στα Ηνωμένα Έθνη αρνήθηκε να σχολιάσει την απόφαση Trump.
Οι διαπραγματεύσεις ωστ’οσο φαίνεται ότι βρίσκονται σε αδιέξοδο μετά τη σύνοδο κορυφής του Ιουνίου στη Σιγκαπούρη. Ο Mike Pompeo έχει πιέσει για απτά βήματα προς την εγκατάλειψη του πυρηνικού οπλοστασίου της Βόρειας Κορέας, ενώ η Πιονγιάνγκ ζητά πρώτα από την Ουάσινγκτον να κάνει τις δικές της παραχωρήσεις.
Η δήλωση του Trump ήρθε μόλις μια μέρα αφού ο Pompeo δήλωσε ότι θα επισκεφθεί ξανά τη Βόρεια Κορέα και θα πάρει μαζί του τον νέο ειδικό απεσταλμένο του Stephen Biegun γεγονός που αποδεικνύει για μια ακόμη φορά τον παρορμητικό χαρακτήρα του προέδρου Trump ο οποίος διοικεί την κυβέρνηση του όπως τις επιχειρήσεις του. Χωρίς δηλαδή να ενημερώνει κανένα πριν από την ανακοίνωση των αποφάσεων του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης