Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αισιόδοξος ο Pompeo (ΗΠΑ) για το ταξίδι του στη Β. Κορέα: Θα υπάρξει πρόοδος για μια νέα συνάντηση Trump – Kim

tags :
Αισιόδοξος ο Pompeo (ΗΠΑ) για το ταξίδι του στη Β. Κορέα: Θα υπάρξει πρόοδος για μια νέα συνάντηση Trump – Kim
Θα γίνουν τα κατάλληλα βήματα για την αποπυρηνικοποίηση της Β. Κορέας υποστήριξε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ
Την αισιοδοξία του ότι κατά την επίσκεψη του στη Βόρεια Κορέα το ερχόμενο Σαββατοκύριακο θα καταγραφεί πρόοδος στις συνομιλίες για μια νέα συνάντηση – τη δεύτερη μετά από αυτήν στη Σιγκαπούρη τον περασμένο Ιούνιο – μεταξύ του προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump και του ηγέτη της Β. Κορέας Kim Jong Un εξέφρασε ο υπ. Εξωτερικών των ΗΠΑ, M. Pompeo.
Επιπλέον, εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα γίνουν και τα κατάλληλα βήματα στην κατεύθυνση της αποπυρηνικοποίησης της Β. Κορέας.
Σε δηλώσεις του ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ αρνήθηκε να σχολιάσει τα περί αρνητικών μηνυμάτων από τη Β. Κορέα, τα οποία περιλαμβάνουν αιτήματα για άρση των αμερικανικών κυρώσεων αλλά και δυσαρέσκεια απέναντι στην απροθυμία των ΗΠΑ να βάλουν και επίσημα τέλος στον πόλεμο της Κορέας του 1950 -1953.
Σημειώνεται πως ο ΥΠΕΞ της Β. Κορέας, Ri Yong Ho κατά την ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ είχε αναφέρει πως οι κυρώσεις των ΗΠΑ ενισχύουν την έλλειψη εμπιστοσύνης στη Β. Κορέα προς τις ΗΠΑ, τονίζοντας πως υπό αυτές τις συνθήκες δεν υπάρχει περίπτωση η Β. Κορέα να προχωρήσει μονομερώς στη καταστροφή του πυρηνικού της προγράμματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης