Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trump σε Macron: Θέλουμε μια ισχυρή Ευρώπη αλλά πρέπει να πληρώσετε περισσότερο για το ΝΑΤΟ

Trump σε Macron: Θέλουμε μια ισχυρή Ευρώπη αλλά πρέπει να πληρώσετε περισσότερο για το ΝΑΤΟ
Ο Γάλλος πρόεδρος απάντησε πως οι προτάσεις του για την ευρωπαϊκή άμυνα είναι απόλυτα συνεπείς με αυτό
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες θέλουν μια «ισχυρή Ευρώπη» και είναι πρόθυμες να τη βοηθήσουν, αλλά η Ευρώπη πρέπει να είναι δίκαιη όταν πρόκειται για την κατανομή του οικονομικού βάρους για την άμυνα», δήλωσε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump.
«Θέλουμε μια ισχυρή Ευρώπη, είναι πολύ σημαντικό για εμάς και αν μπορούμε να το κάνουμε με τρόπο ώστε να φέρει το αποτέλεσμα που και οι δύο πλευρές επιθυμούν θα είναι το καλύτερο» δήλωσε ο Τράμπ μετά τη συνάντησή του με τον Em. Macron στο Παρίσι.
Σύμφωνα με το Reuters, ο Trumpερωτηθείς τι εννοούσε όταν έλεγε ότι ένιωσε προσβεβλημένος από τα σχόλια Macron «ότι η Ευρώπη θα πρέπει να μειώσει την εξάρτησή της από τις Ηνωμένες Πολιτείες για την ασφάλεια» ο αμερικανός πρόεδρος διευκρίνισε:
«Θέλουμε να βοηθήσουμε την Ευρώπη αλλά πρέπει να είμαστε δίκαιοι. Αυτή τη στιγμή η κατανομή των βαρών σε αμυντικό επίπεδο είναι στους ώμους των ΗΠΑ».
Ο Macron δήλωσε ότι συμμερίζεται την άποψη Trump ότι η Ευρώπη χρειάζεται να χρηματοδοτήσει μεγαλύτερο μέρος των εξόδων της στρατιωτικής συμμαχίας του ΝΑΤΟ.
«Γι 'αυτό πιστεύω ότι οι προτάσεις μου για την ευρωπαϊκή άμυνα είναι απόλυτα συνεπείς με αυτό» είπε χαρακτηριστικά.
Οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν θέματα όπως το Ιράν, τις συγκρούσεις στη Συρία και την Υεμένη, την κλιματική αλλαγή και το εμπόριο.
Ο αμερικανός πρόεδρος έχει ρίξει τους τόνους σχετικά με το ζήτημα της υπερτιμολόγησης των ευρωπαϊκών αυτοκινητοβιομηχανιών, ενώ οι δύο πλευρές συζήτησαν την κατάργηση των τιμολογίων στις εισαγωγές αλουμινίου και χάλυβα στην ΕΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης