Τελευταία Νέα
Διεθνή

Pelosi (Δημοκρατικοί): O Trump κρατάει ομήρους τους Αμερικανικούς για το τείχος

Pelosi (Δημοκρατικοί): O Trump κρατάει ομήρους τους Αμερικανικούς για το τείχος
Mετά το διάγγελμα Trump οι Δημοκρατικοί επέρριψαν στον Trump την ευθύνη για το shutdown
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ κρατάει ομήρους τους Αμερικανούς με το shutdown, το οποίο παραλύει εν μέρει το ομοσπονδιακό κράτος, έχοντας μόνο ως στόχο να εξασφαλίσει την χρηματοδότηση του τείχους στα σύνορα με το Μεξικό, κατηγόρησε τον Donald Trump η Δημοκρατική πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Nancy Pelosi.
"Ορίστε τα γεγονότα: ο πρόεδρος Trump πρέπει να σταματήσει να κρατάει τους Αμερικανούς ομήρους, πρέπει να σταματήσει να δημιουργεί από το μηδέν μια κρίση" μεταναστευτική και ανθρωπιστική στα σύνορα "και πρέπει να ξανανοίξει την κυβέρνηση", σημείωσε η Pelosi σε δήλωσή της που μεταδόθηκε απευθείας από τα μέσα ενημέρωσης.
Στο χθεσινό του διάγγελμα ο Trump σημείωσε ότι έκανε παραχώρηση στους Δημοκρατικούς τασσόμενος τελικά υπέρ "ενός τείχους από ατσάλι παρά ενός τείχους από τσιμέντο" και κατήγγειλε μια "αυξανόμενη ανθρωπιστική κρίση και κρίση ασφάλειας".
Ωστόσο μετά το διάγγελμα οι Δημοκρατικοί του επέρριψαν ξανά την ευθύνη για το shutdown, το οποίο πλήττει περίπου 800.000 εργαζόμενους στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση, υπενθυμίζοντας ότι έχουν υποβάλλει σχέδια προϋπολογισμού που αποσκοπούν σε άρση του αδιεξόδου και δίνουν χρόνο για να βρεθεί στο μεταξύ μια βιώσιμη λύση.
"Το θέμα είναι ότι οι γυναίκες και τα παιδιά στα σύνορα δεν συνιστούν απειλή για την ασφάλεια, συνιστούν μια ανθρωπιστική πρόκληση, μια πρόκληση που οι βάναυσες και αντιπαραγωγικές πολιτικές του προέδρου Τραμπ ενίσχυσαν μόνον", κατέληξε η Pelosi.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης