Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χάος στη Λιβύη για τον έλεγχο της Τρίπολης – Τουλάχιστον 650 νεκροί και 3.500 τραυματίες

tags :
Χάος στη Λιβύη για τον έλεγχο της Τρίπολης – Τουλάχιστον 650 νεκροί και 3.500 τραυματίες
Σκληρές μάχες από τις αρχές του περασμένου Απριλίου
Τραγικός είναι ο απολογισμός των εχθροπραξιών μεταξύ των στρατιωτικών δυνάμεων της διεθνώς αναγνωρισμένης Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας της Λιβύης και του Λίβυου στρατάρχη H. Haftar για τον έλεγχο της πρωτεύουσας Τρίπολης, οι οποίες μαίνονται από τις αρχές του περασμένου Απριλίου.
Σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού  Υγείας, τουλάχιστον 653 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και άλλοι 3.547 έχουν τραυματιστεί.
«Ο απολογισμός της συνεχιζόμενης σύγκρουσης στην πρωτεύουσα της Λιβύης είναι 653 νεκροί, ανάμεσά τους 41 άμαχοι, και (άλλοι) 3.547 τραυματίες, ανάμεσά τους 126 άμαχοι», ανέφερε σε μήνυμα του στο twitter ο ΠΟΥ.
Την 4η Απριλίου, οι δυνάμεις του Haftar εξαπέλυσαν έφοδο με στόχο να αποσπάσουν τον έλεγχο της Τρίπολης, της έδρας της ΚΕΕ, που υποστηρίζεται από διάφορες παραστρατιωτικές ομάδες.
Οι δυνάμεις του Haftar κατέλαβαν μια σειρά οικισμών κοντά στην πρωτεύουσα και το — εκτός λειτουργίας —  διεθνές αεροδρόμιο της Τρίπολης, περίπου τριάντα χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης.
Η Λιβύη έχει βυθιστεί στο χάος και τις συγκρούσεις για την εξουσία ανάμεσα σε ένοπλες ομάδες που προσπαθούν να επιβάλουν η καθεμιά τον δικό της νόμο μετά την ανατροπή του καθεστώτος του Μουάμαρ Καντάφι το 2011, όταν ξέσπασε εξέγερση που υποστηρίχθηκε με μια στρατιωτική επέμβαση χωρών-μελών του NATO.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης