Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κορωνοϊός – Ιταλία: Από Δευτέρα 4/5 στη δεύτερη φάση – Οι κλάδοι που επαναλειτουργούν

Κορωνοϊός – Ιταλία: Από Δευτέρα 4/5 στη δεύτερη φάση – Οι κλάδοι που επαναλειτουργούν
Σε ισχύ παραμένει η υπεύθυνη δήλωση, την οποία οι πολίτες της χώρας πρέπει να υπογράφουν σε κάθε έλεγχο αστυνομικών ή καραμπινιέρων
Στη «δεύτερη φάση», με μερική επιστροφή στην καθημερινότητα, μπαίνει τη Δευτέρα 4/5 η Ιταλία, καθώς θα «ξανασηκώσουν ρολά» ο οικοδομικός τομέας, η βιομηχανία της μόδας και των αυτοκινήτων,  η επιπλοποιεία.
Επιπλέον, τα καφέ και τα εστιατόρια θα μπορούν να δίνουν στους πελάτες έτοιμο φαγητό και ροφήματα, υπό την προϋπόθεση ότι θα καταναλώνονται μόνο στο σπίτι.
Σημειώνεται ότι η επιστροφή στην πλήρη λειτουργία τους θα γίνει την 1η Ιουνίου, χωρίς να αποκλείεται σε περιοχές της χώρας που έχουν περιορισμένο αριθμό κρουσμάτων (κυρίως στον Νότο) το σύνολο των καταστημάτων να επαναλειτουργήσει νωρίτερα απ΄ ότι προβλέπει το σχέδιο αυτό της κυβέρνησης της Ρώμης.
Έτσι, τη Δευτέρα στα επαγγελματικά τους καθήκοντα θα επιστρέψουν τέσσερα εκατομμύρια τετρακόσιες χιλιάδες πολίτες.
Ωστόσο, εξακολουθεί να είναι σε ισχύ η υπεύθυνη δήλωση, την οποία οι πολίτες της χώρας πρέπει να υπογράφουν σε κάθε έλεγχο αστυνομικών ή καραμπινιέρων.
Πλέον, οι πολίτες θα μπορούν να βγαίνουν από την οικίας τους για να πηγαίνουν στην δουλειά, για λόγους υγείας, για έκτακτες και σοβαρές ανάγκες, αλλά και για να επισκέπτονται ανθρώπους με τους οποίους διατηρούν «μόνιμη αισθηματική σχέση», καθώς αποσαφηνίσθηκε ότι θα επιτρέπεται η συνάντηση με συζύγους, συντρόφους, συγγενείς μέχρι και έκτου βαθμού, αρραβωνιαστικές και αρραβωνιαστικούς, όχι όμως με φίλους.
Πάντως, έκκληση απευθύνει η ιταλική κυβέρνηση όποιοι μπορούν να συνεχίσουν την τηλεργασία, να τηρούν τις αποστάσεις ασφαλείας στα μέσα μαζικής μεταφοράς και εάν είναι εφικτό να μετακινούνται με τα πόδια, ποδήλατο ή και με πατίνι.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης