Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεταβολική νόσος η διάγνωση για τον Navalny - Μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο στη Γερμανία - Σοβαρή η κατάσταση της υγείας του

tags :
Μεταβολική νόσος η διάγνωση για τον Navalny - Μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο στη Γερμανία - Σοβαρή η κατάσταση της υγείας του
Μεταβολική νόσος είναι η διάγνωση του νοσοκομείου για τον Navalny - Η σύζυγός του ζήτησε από τον Putin να δώσει άδεια μεταφοράς του - Οι Γερμανοί γιατροί θα δουν τον Navalny
(upd) Στο νοσοκομείο Charite του Βερολίνου εισήχθη  ο επικριτής του Κρεμλίνου Alexei Navalny,  ο οποίος βρίσκεται σε κώμα.
Ο Navalny, όπως μετέδωσε το Reuters TV, μεταφέρθηκε το Σάββατο 22/8 με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Charite του Βερολίνου.
Ο επικριτής του Κρεμλίνου, η κατάσταση της υγείας του οποίου είναι σοβαρή, διακομίσθηκε στο νοσοκομείο λίγο μετά την άφιξη του αεροπλάνου-ασθενοφόρου που τον μετέφερε για νοσηλεία στη Γερμανία σε αεροδρόμιο της γερμανικής πρωτεύουσας.
Στο αεροδρόμιο του Βερολίνου προσγειώθηκε το πρωί του Σαββάτου 22/8 το ειδικά διαμορφωμένο αεροπλάνο για την αεροδιακομιδή ασθενών που τον μετέφερε και σύμφωνα με τα στοιχεία του ιστότοπου που παρέχει πληροφορίες πτήσης αεροσκαφών Flightradar24, είχε απογειωθεί από την πόλη Ομσκ στην Σιβηρία και προσγειώθηκε γύρω στις 08:47 τοπική ώρα (09:47 ώρα Ελλάδος) στο αεροδρόμιο Τέγκελ, στο βορειοδυτικό τμήμα του Βερολίνου.
Ο Alexei Navalny είχε διακομιστεί στο αεροδρόμιο του Ομσκ με ασθενοφόρο και το αεροπλάνο που θα τον μετέφερε απογειώθηκε δύο ώρες αργότερα, διευκρίνισε δημοσιογράφος του Reuters που βρισκόταν εκεί.
Η Kira Yarmysh, εκπρόσωπος του Navalny , δήλωσε ότι η σύζυγός του Yulia βρισκόταν μαζί του.
Πάντως, σταθερή είναι η κατάσταση της υγείας, μετά την μεταφορά του σήμερα με αεροπλάνο-ασθενοφόρο από την πόλη Ομσκ της Σιβηρίας στο Βερολίνο, όπου θα νοσηλευτεί, όπως δήλωσε ο ακτιβιστής Γιάκα Μπίζιλτς στην γερμανική εφημερίδα Bild.
«Η κατάσταση του Navalny ήταν σταθερή κατά τη διάρκεια της πτήσης και μετά την προσγείωση" του αεροπλάνου», ανέφερε ο ίδιος στην Bild.
Υπενθυμίζεται ότι ο Alexei Navalny, ο οποίος διεξάγει εδώ και καιρό εκστρατεία κατά της διαφθοράς στη Ρωσία, κατέρρευσε την Πέμπτη 20/8 ενώ επέβαινε σε αεροπλάνο που θα τον μετέφερε από την Σιβηρία στη Μόσχα, αφού ήπιε ένα φλιτζάνι τσάι, το οποίο οι σύμμαχοί του πιστεύουν ότι περιείχε δηλητήριο και εξέφρασαν στη συνέχεια το φόβο ότι οι αρχές μπορεί να επιχειρούσαν να καλύψουν τα στοιχεία για τον λόγο που αρρώστησε.
Σημειώνεται ότι αρχικά το ιατρικό προσωπικό στο νοσοκομείο του Ομσκ στο οποίο νοσηλευόταν είχε δηλώσει την Παρασκευή 21/8 ότι ήταν ακόμη πολύ ασταθής η κατάσταση της υγείας του Navalny για να μπορεί να μεταφερθεί αεροπορικώς σε άλλη χώρα, αφού είχε βελτιωθεί ελάχιστα κατά τη διάρκεια της νύχτας, όμως αργότερα δήλωσε ότι δεν αντιτίθεται σε αυτό, αφού οι Γερμανοί γιατροί που τον επισκέφθηκαν στο νοσοκομείο που νοσηλευόταν έκριναν ότι ήταν σε θέση να μεταφερθεί αεροπορικώς στη Γερμανία.
Ο Ρώσος αντιπολιτευόμενος πολιτικός, Α. Navalny, ο οποίος σύμφωνα με τον αρχίατρο του νοσοκομείου στο Ομσκ της Σιβηρίας διεγνώσθη ότι πάσχει από μεταβολική νόσο, η οποία προκλήθηκε από χαμηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα, θα εισαχθεί σε νοσοκομείο το οποίο έχει προετοιμαστεί για του προσφέρει φροντίδες, όπως μεταδίδουν το Γαλλικό Πρακτορείο και το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.
Ο Alexei Navalny διεγνώσθη ότι πάσχει από μεταβολική νόσο, η οποία προκλήθηκε από χαμηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα, δήλωσε την Παρασκευή 21 Αυγούστου, ο αρχίατρος του νοσοκομείου στο Ομσκ της Σιβηρίας,  όπου νοσηλευόταν  o Ρώσος αντιπολιτευόμενος πολιτικός.
Ο αρχίατρος Alexandr Murakovski πρόσθεσε ότι ίχνη βιομηχανικών χημικών ουσιών βρέθηκαν στα ρούχα και τα δάκτυλα του 44χρονου.
Ο υποδιευθυντής του νοσοκομείου στο οποίο νοσηλευόταν  ο Navalny, δήλωσε νωρίτερα την Παρασκευή 21/8 ότι οι γιατροί δεν βρήκαν κανένα ίχνος δηλητηρίου στον οργανισμό του στις εξετάσεις που του έγιναν.
"Μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί κανένα δηλητήριο στο αίμα και τα ούρα, δεν υπάρχουν ίχνη τέτοιας παρουσίας (...)
Δεν πιστεύουμε ότι υπέστη δηλητηρίαση", πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι η κατάσταση της υγείας του Navalny δεν είναι σταθερή", γεγονός το οποίο δεν επιτρέπει τη μεταφορά του στο εξωτερικό.
Παράλληλα, αξιωματούχοι του ρωσικού υπουργείου Εσωτερικών στη περιοχή Ομσκ της Σιβηρίας όπου ο επικριτής του Κρεμλίνου νοσηλευόταν, δήλωσαν κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου, ότι στα εργαστήρια της αστυνομίας εντόπισαν σε δείγματα που πήραν από τα μαλλιά και τα χέρια του Alexei Navalny, ίχνη χημικής βιομηχανικής ουσίας η οποία χρησιμοποιείται σε πολυμερή υλικά για να αυξηθεί η ελαστικότητά τους.
Η οικογένεια και οι σύμμαχοι του αντιπολιτευόμενου πολιτικού χαρακτήρισαν "απειλή για τη ζωή του" την άρνηση να μεταφερθεί για νοσηλεία στο εξωτερικό, την ώρα που ένα αεροσκάφος ειδικά διαμορφωμένο για την διακομιδή ασθενών, το οποίο ναύλωσε μια μη κυβερνητική οργάνωση, προσγειώθηκε την Παρασκευή 21/8  στο Ομσκ με την ελπίδα να μπορέσει να τον μεταφέρει στο εξωτερικό.
Σημειώνεται ότι η  Γαλλία και η Γερμανία προσφέρθηκαν και οι δύο να παράσχουν "οποιαδήποτε ιατρική βοήθεια" στον Ρώσο αντιπολιτευόμενο, ζητώντας παράλληλα να πέσει άπλετο φως στις συνθήκες που οδήγησαν στη νοσηλεία του στην εντατική, ενώ βρίσκεται σε κώμα και ζει με μηχανική υποστήριξη της αναπνοής.
Ο αρχίατρος Murakovski έκρινε νωρίτερα την Παρασκευή 21/8 και αυτός πρώιμο το θέμα της διακομιδής πριν από "την πλήρη σταθεροποίηση της κατάστασης του ασθενούς".
Παράλληλα, σύμφωνα με τον ίδιο, το νοσοκομείο θα πρέπει να διευθετήσει "κάποια νομικά ζητήματα" προτού επιτρέψει σε ευρωπαίους γιατρούς να δουν τον Ναβάλνι.
Ειδικοί από τη Μόσχα έφτασαν κατά τη διάρκεια της νύχτας στο νοσοκομείο για να τον εξετάσουν.
Ο ασθενής δεν παρουσίασε επιπλοκές κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ η κατάσταση της υγείας του βελτιώθηκε ελαφρά σήμερα το πρωί, μολονότι εξακολουθεί να μην έχει τις αισθήσεις του, σύμφωνα και πάλι με τον Murakovski.
Οι θεράποντες του Navalny δήλωσαν ότι οι εξετάσεις που γίνονται στον ασθενή θα συνεχιστούν για δύο μέρες.
Νωρίτερα, σε διάψευση των πληροφοριών ότι ο Alexei Navalny δηλητηριάστηκε προχώρησαν οι Ρώσοι γιατροί του νοσοκομείου του Όμσκ, αναφέροντας ότι δεν υπήρχαν ανάλογα ίχνη στο αίμα του. 
Σύμφωνα με τον αναπληρωτή επικεφαλής γιατρό Anatoly Kalinichenko στο νοσοκομείο του Όμσκ, δεν βρέθηκαν ίχνη δηλητηρίου στο σώμα του Navalny.
«Η δηλητηρίαση ως διάγνωση παραμένει στον κατάλογο των εξετάσεων, αλλά δεν πιστεύουμε ότι ο ασθενής υπέφερε από δηλητηρίαση», δήλωσε ο Kalinichenko.
Ο Kalinichenko πρόσθεσε ότι η διάγνωση έχει καθοριστεί και τα μέλη της οικογένειας του Navalny έχουν ενημερωθεί.
Αρνήθηκε όμως να το αποκαλύψει σε δημοσιογράφους, επικαλούμενος το νόμο που απαγορεύει στους ιατρικούς εργαζομένους να αποκαλύψουν εμπιστευτικές πληροφορίες για τον ασθενή.
Πάντως ο συνεργάτης Navalny, Ivan Zhdanov, είπε ότι η αστυνομία βρήκε ίχνη επικίνδυνης δηλητηριώδους ουσίας στο αίμα του πολιτικού, αλλά δεν ανέφερε ποια.
Οι αστυνομικοί δεν το επιβεβαίωσαν.
Πάντως, οι Ρώσοι γιατροί αρνήθηκαν να επιτρέψουν τη μεταφορά του Alexei Navalny σε γερμανικό νοσοκομείο από τη Σιβηρική πόλη Ομσκ.
Ο Navalny, ένας από τους πιο σκληρούς επικριτές του Προέδρου Vladimir Putin, παραμένει σε κώμα.
«Ο επικεφαλής γιατρός είπε ότι ο Navalny δεν μπορεί να μεταφερθεί, καθώς η κατάσταση του είναι ασταθής.
Η απόφαση της οικογένειας να τον μεταφέρει δεν είναι αρκετή», ανέφερε η εκπρόσωπος του Navalny, Kira Yarmysh.
Το Όμσκ βρίσκεται περίπου 4.200 χιλιόμετρα (2.500 μίλια) ανατολικά του Βερολίνου, περίπου έξι ώρες πτήσης.

Γερμανοί γιατροί: Ο Navalny μπορεί να μεταφερθεί στο Βερολίνο

Οι Γερμανοί γιατροί που ταξίδεψαν την περασμένη νύχτα με προορισμό την πόλη Oμσκ για να μεταφέρουν τον Ρώσο πολιτικό Alexei Navalny στο Βερολίνο για θεραπεία δήλωσαν ότι ο Navalny είναι σε θέση να μεταφερθεί αεροπορικώς, σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση αργά την Παρασκευή 21/8 της γερμανικής οργάνωσης ακτιβιστών Cinema for Peace Foundation που έστειλε το αεροσκάφος.
«Ακούσαμε από την ομάδα των Γερμανών γιατρών ότι είναι σε θέση και επιθυμούν να μεταφέρουν τον κ. Navalny στο Βερολίνο και αυτή είναι επίσης η επιθυμία της οικογένειάς του» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η οργάνωση Cinema for Peace Foundation.
«Οι ρωσικές αρχές ανακοίνωσαν ότι διαβουλεύθηκαν με τους Γερμανούς γιατρούς και ότι δεν είναι ασφαλές για τον ίδιο να μεταφερθεί.
Αυτό είναι λάθος» αναφέρει η ανακοίνωση.
Η εκπρόσωπος τύπου του Alexei Navalny Kirra Yarmish, διέψευσε κατηγορηματικά τον επικεφαλής γιατρό του νοσοκομείου πρώτων βοηθειών του Όμσκ, Alexander Murakhovski, ο οποίος μετά το ιατρικό συμβούλιο στο οποίο συμμετείχαν Γερμανοί γιατροί, δήλωσε ότι και οι Γερμανοί γιατροί συμφώνησαν ο Alexei Navalny να παραμείνει νοσηλευόμενος έως ότου σταθεροποιηθεί η κατάστασή του.
«Πρόκειται για ένα χοντρό ψέμα.
Οι Γερμανοί γιατροί, που είναι επαγγελματίες εντατικολόγοι , αφού εξέτασαν τον Alexei Navalny κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι είναι σε θέση να μεταφερθεί και ότι ο εξοπλισμός του αεροσκάφους τους επιτρέπει να μεταφερθεί με ασφάλεια και άμεσα στο Βερολίνο στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Σαριτέ σύμφωνα με την επιθυμία της Yulia Navalnaya» έγραψε η Yarmish σε ανάρτησή της στο twitter.
Νωρίτερα ο επικεφαλής γιατρός του νοσοκομείου πρώτων βοηθειών του Ομσκ, Alexander Murakhovski, είχε δηλώσει: «Ολοκληρώθηκε ένα ακόμη ιατρικό συμβούλιο με τη συμμετοχή των συναδέλφων μας από την Γερμανία.
Μπορώ να πως ότι στο νοσοκομείο γίνονται όλα όσα χρειάζονται, κανείς δεν πρόβαλε αντίρρηση, κανείς δεν είπε ότι κάτι δεν κάνουμε.
Επί του παρόντος ο ίδιος (ο Navalny) συνεχίζει να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο έως ότου σταθεροποιηθεί η κατάστασή του».

Η σύζυγος του Navalny ζήτησε από τον Putin να δώσει την άδεια για την μεταφορά του στην Γερμανία


Η σύζυγος του επικριτή του Κρεμλίνου Α. Navalny, Yulia Navalnaya, με επιστολή της ζήτησε  από τον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin να δώσει την άδεια ώστε να μεταφερθεί ο σύζυγός της στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας για νοσηλεία.
Η επιστολή αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και εστάλη αμέσως στο Κρεμλίνο, όπως ανακοίνωσε συνεργάτης του Navalny.
Νωρίτερα ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Dmitri Peskov είχε δηλώσει ότι οι εκπρόσωποι του Navalny δεν έχουν απευθυνθεί επίσημα με την παράκληση να συνδράμουμε στην μεταφορά του, «υπήρξαν μόνο αναφορές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά στην περίπτωση αυτή δεν χρειάζεται περισσή γραφειοκρατία».
Η επιστολή της συζύγου του Navalny, Yulia Navalnaya, όπως αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης Twitter είναι η ακόλουθη:
«Αυτή τη στιγμή ο σύζυγός μου Alexei Anatolievic Navalny βρίσκεται στο νοσοκομείο πρώτων βοηθειών Ν1 της πόλης Ομσκ σε σοβαρή κατάσταση.
Θεωρώ, ότι χρειάζεται εξειδικευμένη ιατρική βοήθεια στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας.
Από τις 12:00 της 21ης Αυγούστου διαθέτουμε όλες τις δυνατότητες για την άμεση μεταφορά του Alexei υπό την επίβλεψη γιατρών υψηλού επιπέδου.
Επισήμως απευθύνομαι σε σας ζητώντας να επιτρέψετε την μεταφορά του Alexei Anatolievic Navalny στην Ομοσπονδιακή Γερμανία.
21.08.2020, Y.M.Navalnaya

Οι Γερμανοί γιατροί έλαβαν άδεια να επισκεφθούν τον Alexei Navalny

Γερμανοί γιατροί έλαβαν άδεια να δουν τον Ρώσο αντιπολιτευόμενο Alexei Navalny, ο οποίος νοσηλευόταν σε μονάδα εντατικής θεραπείας στη Σιβηρία μετά τη «δηλητηρίασή» του όπως λένε οι υποστηρικτές του.
«Οι γιατροί που ήρθαν με αυτή την πτήση από τη Νυρεμβέργη (που ναυλώθηκε από μια ΜΚΟ προκειμένου να μεταφέρει τον Navalny στη Γερμανία) και στους οποίους αρχικά [οι ρωσικές αρχές] είχαν αρνηθεί την πρόσβαση στον ασθενή, την απέκτησαν πριν από μόλις μερικά λεπτά», ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο ο Leonid Volkov, χαιρετίζοντας μια «θετική εξέλιξη».
«Είμαστε πολύ μακριά από το να έχουμε επιλύσει την κατάσταση», πρόσθεσε ωστόσο ο Volkov, ο οποίος υπενθύμισε ότι ο Navalny δεν έχει ακόμη, όπως είπε, αποτελέσει αντικείμενο μιας «διάγνωσης» ή «ανάλυσης».
«Κανένα αξιόπιστο δεδομένο, κανένα ανεξάρτητο δεδομένο δεν μας είναι προσβάσιμο και το αίτημά μας παραμένει το ίδιο: οφείλουμε να τον μεταφέρουμε σε έναν τόπο, στο Βερολίνο, ώστε να μπορέσει να αποτελέσει αντικείμενο μιας ανεξάρτητης ανάλυσης του τι του συμβαίνει», είπε ο Volkov.
Ο Volkov απευθύνθηκε επίσης στους Ευρωπαίους ηγέτες: «ζητάμε από τον καθέναν ξεχωριστά να καταβάλει περισσότερες προσπάθειες (για μια μεταφορά στη Γερμανία), γιατί είναι πραγματικά απαραίτητο».

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καλεί τη Μόσχα να επιτρέψει στην οικογένεια και τους γιατρούς του Navalny να τον επισκεφθούν στο νοσοκομείο

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) κάλεσε  τη Μόσχα να επιτρέψει στην οικογένεια και τους γιατρούς του Navalny να τον επισκεφθούν στο νοσοκομείο για να επιβεβαιώσουν αν η κατάσταση της υγείας του επιτρέπει τη μεταφορά του στη Γερμανία με ειδικό αεροσκάφος.
Το ΕΔΑΔ, στο οποίο προσέφυγε νωρίτερα το περιβάλλον του ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης, ζήτησε επίσης από τη Μόσχα να φροντίσει «χωρίς καθυστέρηση» να αποκτήσουν πρόσβαση στον ιατρικό φάκελο του ασθενούς οι γιατροί του και η σύζυγός του.
Το ΕΔΑΔ, που εδρεύει στο Στρασβούργο, συγκλήθηκε με βάση το άρθρο 39 του καταστατικού του που του επιτρέπει να λαμβάνει κατεπείγουσες αποφάσεις όταν απειλείται η σωματική ακεραιότητα του ενάγοντα.

Trump: Παρακολουθούμε την κατάσταση του Navalny

Οι Ηνωμένες Πολιτείες παρακολουθούν τις εξελίξεις σε ό,τι αφορά την υγεία του αντιπολιτευόμενου Ρώσου πολιτικού Alexei Navalny, δήλωσε στις 20/8 ο πρόεδρος Donald Trump, λίγες ώρες αφότου ο σφοδρός επικριτής του Κρεμλίνου ασθένησε και εισήχθη σε νοσοκομείο.
Συνεργάτες του Alexei Navalny υποψιάζονται ότι τον δηλητηρίασαν.
Ο Donald Trump, μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο, είπε ότι η Ουάσινγκτον παρακολουθεί την υπόθεση.

Borrell (ΕΕ): Αν ο Navalny δηλητηριάστηκε, αυτοί που ευθύνονται να λογοδοτήσουν

Ο εκπρόσωπος για την εξωτερική πολιτική και την πολιτική της ασφάλειας της ΕΕ Josep Borrell εξέφρασε ανησυχία σχετικά με τις υποψίες ότι ο Ρώσος αντιπολιτευόμενος πολιτικός Alexei Navalny δηλητηριάστηκε.
"Ανησύχησα όταν πληροφορήθηκα για την υποψία ότι δηλητηριάστηκε ο Alexei Navalny @navalny", αναφέρει ο κ. Borrell -σε μήνυμά του στο Twitter.
"Αν επιβεβαιωθεί, αυτοί που ευθύνονται θα πρέπει να λογοδοτήσουν.
Του εύχομαι ταχεία και πλήρη ανάρρωση", πρόσθεσε.

Πρόθυμες να παρέχουν νοσοκομειακή υποστήριξη Γαλλία και Γερμανία

Έτοιμη να προσφέρει νοσοκομειακή περίθαλψη στον ηγέτη της αντιπολίτευσης στη Ρωσία, Alexei Navalny και «κάθε απαραίτητη βοήθεια», είναι η Γαλλία, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας, Emmanuel Macron.
Ο Γάλλος πρόεδρος είπε στους δημοσιογράφους την Πέμπτη 20/8  πως «είμαστε εξαιρετικά ανήσυχοι και λυπημένοι» από αυτό που συνέβη στον Alexei Navalny και ότι η Γαλλία προσέφερε στον αρχηγό της αντιπολίτευσης στη Ρωσία και την οικογένειά του βοήθεια για ιατρική περίθαλψη ή άλλη «απροσδιόριστη» προστασία. Επιπλέον, ο Γάλλος πρόεδρος επέμεινε στην ανάγκη να διευκρινιστεί τι συνέβη στον Alexei Navalny.
Από την πλευρά της, η Γερμανίδα καγκελάριος Angela Merkel, μιλώντας σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Μακρόν, μετά τη συνάντησή τους το απόγευμα της Πέμπτης 20/8, είπε ότι η Γερμανία θα επιμείνει επίσης στη διαφάνεια σχετικά με την ξαφνική ασθένεια του Alexei Navalny και εξέφρασε την υποστήριξή της.
«Προφανώς η Γερμανία θα του επιτρέψει να έχει όλη την ιατρική βοήθεια που απαιτείται και στα γερμανικά νοσοκομεία», δήλωσε.
«Αυτό που είναι επίσης πολύ σημαντικό είναι ότι να αποσαφηνιστεί επειγόντως πώς έφτασε στην κατάσταση που βρίσκεται», πρόσθεσε η καγκελάριος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης