Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παρέμβαση Putin για την αποκλιμάκωση της σύγκρουσης στο Nagorno Karabakh - Συμφώνησαν σε ειρηνευτικές συνομιλίες Αζερμπαϊτζάν - Αρμενία

Παρέμβαση Putin για την αποκλιμάκωση της σύγκρουσης στο Nagorno Karabakh - Συμφώνησαν σε ειρηνευτικές συνομιλίες Αζερμπαϊτζάν - Αρμενία
To Κρεμλίνο απηύθυνε σήμερα την πρόσκληση στον αζέρο υπουργό Εξωτερικών Jeyhun Bayramov και στον αρμένιο ομόλογό του Zohrab Mnatsakanyan
Σε ειρηνευτικές συνομιλίες συμφώνησαν να προσέλθουν Αζερμπαϊτζάν και Αρμενία, με τις σχετικές συναντήσεις να λαμβάνουν χώρα στη Μόσχα.
Όπως επιβεβαίωσαν η Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν οι υπουργοί Εξωτερικών τους θα μεταβούν για συνομιλίες στη Μόσχα.
Ενώ ο πρόεδρος Vladimir Putin απηύθυνε έκκληση για τερματισμό των στρατιωτικών ενεργειών στη σύγκρουση στο Nagorno-Karabakh, το Κρεμλίνο απηύθυνε σήμερα την πρόσκληση στον αζέρο υπουργό Εξωτερικών Jeyhun Bayramov και στον αρμένιο ομόλογό του Zohrab Mnatsakanyan.
«Το Μπακού και το Ερεβάν επιβεβαίωσαν τη συμμετοχή τους σε συνομιλίες στη Μόσχα.
Οι προετοιμασίες βρίσκονται σε εξέλιξη», δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova.
"Οι προετοιμασίες βρίσκονται σε εξέλιξη", είπε, με τις συνομιλίες να αναμένεται να πραγματοποιηθούν αργότερα την Παρασκευή και να συμμετάσχουν οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών.
Η πρόσκληση του Putin ήρθε καθώς φάνηκε να μην υπάρχει τέλος για μάχες σχεδόν δύο εβδομάδων μεταξύ του Αζερμπαϊτζάν και των αυτονομιστών της Αρμενίας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι παρόμοιες συνομιλίες είχαν υπάρξει και στο παρελθόν στη Γενεύη, αλλά οι προσδοκίες ήταν χαμηλές και δεν υπήρχαν πιθανές δηλώσεις από τις διαπραγματεύσεις που διεξήχθησαν πίσω από κλειστές πόρτες - και χωρίς τη συμμετοχή των Αρμενίων.
Ο υπουργός Εξωτερικών του Αζερμπαϊτζάν Jeyhun Bayramov επρόκειτο να συναντηθεί με διπλωμάτες από τη Γαλλία, τη Ρωσία και τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίοι απαρτίζουν την "Ομάδα Μινσκ" που έχει αναζητήσει λύση στη σύγκρουση του Καραμπάχ από τη δεκαετία του 1990.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης