Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουρκικά ΜΜΕ κατά της Ελλάδας: Αφήνουν αιτούντες άσυλο να πεθάνουν στο Αιγαίο

Τουρκικά ΜΜΕ κατά της Ελλάδας: Αφήνουν αιτούντες άσυλο να πεθάνουν στο Αιγαίο
Σύμφωνα με το Anadolu, οι αιτούντες άσυλο μεταφέρθηκαν από την ακτοφυλακή της χώρας μας, ανατολικά της Λέρου και έπειταμπήκαν σε μια βάρκα από καουτσούκ και έμειναν μόνοι τους στην ανοιχτή θάλασσα
Τα πυρά τους εναντίον της χώρας μας αυτή τη φορά για ένα περιστατικό με μετανάστες στο Αιγαίο, εξαπολύουν τα ΜΜΕ της Τουρκίας.
Οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας, σύμφωνα με τα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας, δημοσίευσαν τη Δευτέρα 7/12 ένα βίντεο που απεικονίζει την ελληνική ακτοφυλακή να αφήνει βάρκα με αιτούντες άσυλο, εγκλωβισμένους στο Αιγαίο.
Σύμφωνα με το Anadolu, οι αιτούντες άσυλο μεταφέρθηκαν από την ακτοφυλακή της χώρας μας, ανατολικά της Λέρου και έπειτα, όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ, μπήκαν σε μια βάρκα από καουτσούκ και έμειναν μόνοι τους στην ανοιχτή θάλασσα, με την ακτοφυλακή της γειτονικής χώρας «να τους σώζει από βέβαιο θάνατο».
Και το TRT στο ίδιο μήκος κύματος σημειώνει πως η ελληνική ακτοφυλακή εγκατέλειψε τους μετανάστες «αφήνοντάς τους να πεθάνουν», ενώ το εν λόγω περιστατικό συνέβη τον περασμένο Ιούνιο.
Παράλληλα, δεν αποφεύγουν να επισημάνουν πως η Τουρκία σήμερα φιλοξενεί πάνω από 3,7 εκατομμύρια Σύριους, καθιστώντας την ως:
«Η μεγαλύτερη χώρα φιλοξενίας προσφύγων στον κόσμο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης