Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Ο νέος πρόεδρος Biden θα εμβολιαστεί με το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech τη Δευτέρα (21/12)

ΗΠΑ: Ο νέος πρόεδρος Biden θα εμβολιαστεί με το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech τη Δευτέρα (21/12)
Ο Joe και η Jill Biden θα λάβουν τη δεύτερη δόση του εμβολίου τρεις εβδομάδες μετά το πρώτο
Τη Δευτέρα (21/12) πρόκειται να εμβολιαστεί με το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech κατά του κορωνοΐου, ο νεοεκλεγείς Αμερικανός πρόεδρος Joe Biden μαζί με τη σύζυγό του.
Ο εμβολιασμό θα γίνει μπροστά στις κάμερες ενώ την ερχόμενη βδομάδα θα εμβολιαστεί και η αντιπρόεδρος Kamala Harris και ο σύζυγός της.
«Είναι σημαντικό να δώσουμε ένα σαφές μήνυμα στον κόσμο ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές», τόνισε ο νέος Αμερικανός πρόεδρος.
Η ανακοίνωση για τον εμβολιασμό του έρχεται μόλις μία μέρα μετά το θετικό τεστ ανώτατου αξιωματούχου στον εσωτερικό του κύκλο, του Sentrick Reachmont.
 Η εκπρόσωπος τύπου, Jen Psaki,  είπε ότι δεν επηρεάστηκε το χρονοδιάγραμμα των εμβολιασμών του Biden, καθώς ούτε αυτός ούτε κάποιο προσωπικό ήταν σε στενή επαφή με κανένα άτομο. Ούτως ή άλλως το τεστ του νέου Αμερικανού προέδρου ήταν αρνητικό.
Ο Joe και η Jill Biden θα λάβουν τη δεύτερη δόση του εμβολίου τρεις εβδομάδες μετά το πρώτο, επιτρέποντάς τους να ανοσοποιηθούν πλήρως, πριν την επίσημη εγκατάστασή τους στον Λευκό Οίκο στις 20 Ιανουαρίου.
 Ο Biden εξέφρασε τις τελευταίες ημέρες έντονη επιθυμία να λάβει το εμβόλιο και για να εξασφαλίσει τη συνέχεια της κυβέρνησης και να δώσει ένα καλό παράδειγμα για το ευρύ κοινό.
Αλλά δεν θέλει να δημιουργήσει την εντύπωση ότι προηγείται των εργαζομένων  στον τομέα της υγείας, των τροφίμων γηροκομείων και άλλων ευάλωτων ομάδες.
Ο απερχόμενος αντιπρόεδρος Pence έκανε το εμβόλιο χθες, μαζί με τη σύζυγό του και τον στρατηγό Jerom Adams. Ομοίως, εμβολιάστηκαν τόσο ο ηγέτης της Γερουσίας, Mits McConnely και η Nancy Pelosi, πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, αλλά και η Alexandria ocasio Cortez.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης