Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μ. Βρετανία: Κυρίαρχη τις επόμενες εβδομάδες η Omicron - Στα 1.000 τα κρούσματα

Μ. Βρετανία: Κυρίαρχη τις επόμενες εβδομάδες η Omicron - Στα 1.000 τα κρούσματα
Εξαπλώνεται πιο γρήγορα από την παράλλαξη Delta υποστηρίζει ο Βρετανός καθηγητής Paul Hunter
Σχετικά Άρθρα

Την εκτίμηση πως μέσα στις επόμενες εβδομάδες ή το αργότερο σε ένα μήνα η παράλλαξη Omicron θα είναι η κυρίαρχη στη Μεγάλη Βρετανία διατύπωσε ο Paul Hunter, Βρετανός καθηγητής της ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου East Anglia, ο οποίος ανέφερε πως η Omicron εξαπλώνεται πιο γρήγορα από τη Delta και ότι αυτή τη στιγμή στη Μ. Βρετανία τα κρούσματα της εν λόγω παράλλαξης εκτιμώνται σε περίπου 1.000.
Σε δηλώσεις του στο BBC, ο Hunter υποστήριξε πως ακόμα δεν είναι σαφές ποια θα είναι η εξέλιξη της παράλλαξης στη Μ. Βρετανία, όπου η συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού είναι εμβολιασμένη σε σχέση τουλάχιστον με τη Νότια Αφρική.
«Το πώς η παράλλαξη αυτή θα εξαπλωθεί στη Μ. Βρετανία είναι ακόμα άγνωστο.
Πιστεύω, βάσει των πρώτων ενδείξεων, ότι πιθανότατα θα εξαπλώνεται αρκετά γρήγορα, που θα αρχίσει να ξεπερνά τη Delta και που θα γίνει κυρίαρχη τις επόμενες εβδομάδες ή τον επόμενο μήνα.
Το μεγάλο ερώτημα είναι πόσο πιο σοβαρή νόσηση θα κάνει κάποιος που θα κολλήσει την Omicron.
Αυτό προσπαθούμε να απαντήσουμε» είπε ο Hunter, αναφέροντας πως οι περιορισμοί στα ταξίδια, θα έχουν μικρό αντίκτυπο στον περιορισμό του ιού.

Δεν προσφέρουν κάτι οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί

«Ένα από τα προβλήματα με τις ταξιδιωτικές απαγορεύσεις είναι ότι αποθαρρύνει πολλά κράτη από το να είναι πραγματικά ανοιχτά ως προς το ποια είναι η κατάσταση τους με την πανδημία, καθώς φοβούνται να βρεθούν αντιμέτωπες με οικονομικές κυρώσεις.
Συνεπώς πιστεύω ότι από τη στιγμή που μια μόλυνση εξαπλώνεται, οι περιορισμοί στα σύνορα δεν προσφέρουν κάτι.
Το ξέραμε αυτό πολύ πριν την covid.
Ήταν κάτι που το γνωρίζαμε εδώ και δεκαετίες, εάν όχι αιώνες» τόνισε ο Hunter, ο οποίος εκτίμησε πως ο κορωνοϊός θα είναι για πάντα γύρω μας.

Θα γίνει σαν το κοινό κρυολόγημα

«Η τελευταία φορά που είχαμε ένα μεγάλο ξέσπασμα κορωνοϊού ήταν πριν από 130 χρόνια και αυτός ο ιός εξακολουθεί να κυκλοφορεί, μολυνόμαστε από αυτόν αρκετά τακτικά, κάθε τρία με έξι χρόνια, και είναι βασικός αυτός που προκαλεί το κοινό κρυολόγημα.
Αυτό είναι πιθανότατα και το σενάριο με αυτήν την πανδημία.
Συνεπώς θα μολυνόμαστε συχνά με covid, με νέες παραλλάξεις αλλά σε γενικές γραμμές θα εξελιχθεί σε ένα κοινό κρυολόγημα και τότε θα σταματήσουμε να ανησυχούμε.
Όμως δεν είμαστε ακόμα σε αυτό το σημείο» υπογράμμισε ο Hunter.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης