Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η υστερία των lockdowns και της μάσκας οδήγησαν τις κυβερνήσεις στην Πολιτιστική Επανάσταση της Δύσης... αλά Κίνα

Η υστερία των lockdowns και της μάσκας οδήγησαν τις κυβερνήσεις στην Πολιτιστική Επανάσταση της Δύσης... αλά Κίνα
Η ανοσία αγέλης αποτέλεσε τον πιο παρεξηγημένο όρο στα χρόνια του covid
Σχετικά Άρθρα
Έχουν περάσει δύο χρόνια από την έναρξη της πανδημίας SARS-CoV-2. Και είμαστε ακόμη με κλειστά σχολεία και με υποχρεωτική χρήση μάσκας, παρά τη συσσώρευση στοιχείων
που δείχνουν ότι αυτές οι πρακτικές δεν έχουν καμιά αποτελεσματικότητα. Οι ειδικοί έχουν προτρέψει τις κυβερνήσεις να κρατήσουν τα σχολεία ανοιχτά και είναι αντίθετοι με τις απαγορεύσεις και την υποχρεωτική χρήση μάσκας. Ωστόσο, στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι σοβαροί επιστήμονες που αντιτίθενται σε αυτές τις πρακτικές συνήθως χαρακτηρίζονται ως υποστηρικτές του Trump, αντιεμβολιαστές, απερίσκεπτοι και συντηρητικοί.
Έχουν φιμωθεί και έχουν γίνει στόχος κακόβουλης επίθεσης από την κυβέρνηση, ενώ στις ιστοσελίδες τους στη Wikipedia έχουν αναρτηθεί ψευδή στοιχεία προς
παραπλάνηση των αναγνωστών.  
Αυτό το επίπεδο υστερίας θυμίζει την Πολιτιστική Επανάσταση της Κίνας που έλαβε χώρα από το 1966 έως το 1976.
Κατά τη διάρκεια της Πολιτιστικής Επανάστασης, οι εργάτες, οι αγρότες ακόμη και οι μαθητές γυμνασίου απέκτησαν ένα κοινό χόμπι: την κριτική της
θεωρίας της γενικής σχετικότητας.
Η γενική σχετικότητα θεωρήθηκε καπιταλιστική και αντεπαναστατική.
Φυσικά, κανείς τους δεν ήξερε τι είναι η σχετικότητα. Τα πανεπιστήμια έκλεισαν για δέκα χρόνια. Πολλοί επιστήμονες δάρθηκαν μέχρι θανάτου από τους
Κόκκινους Φρουρούς. Η Πέμπτη Συμφωνία του Μπετόβεν θεωρήθηκε «ντετερμινισμός». Όλοι κρατούσαν το κόκκινο βιβλίο του Μάο για να δείξουν πίστη στην κυβέρνηση.
Δεν έχεις το κόκκινο βιβλίο; Λυπάμαι, είσαι αντεπαναστάτης.

Η ανοσία αγέλης αποτέλεσε τον πιο παρεξηγημένο όρο στα χρόνια του covid

Η ανοσία της αγέλης αποτέλεσε ίσως τον πιο παρεξηγημένο όρο κατά τη διάρκεια της πανδημίας.
Θα επαναλάβω όσα είπε η Sunetra Gupta, καθηγήτρια επιδημιολογίας στην Οξφόρδη.
Όταν μια νέα ασθένεια εμφανίζεται, καταστρέφει ολόκληρο τον πληθυσμό,
επειδή δεν υπάρχει ανοσία.
Η μόλυνση και ο εμβολιασμός δημιουργούν την ανοσία της αγέλης και τελικά η πανδημία γίνεται ενδημική. Ενδημική κατάσταση δεν σημαίνει ότι δεν
θα υπάρχουν κρούσματα.
Σημαίνει ότι όσο αυξάνεται η ανοσία, μειώνονται τα κρούσματα.
Κι όμως η ανοσία της αγέλης έχει παρερμηνευτεί ως στρατηγική αφήστε τον κορωνοϊό να θερίσει τον κόσμο.
Η αλήθεια είναι ότι η ανοσία της αγέλης θα επιτευχθεί ό,τι κι αν κάνουμε. Αυτό αποτελεί ένα επιστημονικό γεγονός. Το ερώτημα είναι πώς θα φτάσουμε στην ανοσία της αγέλης με ασφάλεια και ηθική.
Ο ιδανικότερος τρόπος είναι η οικοδόμηση ανοσίας μέσω του αποτελεσματικού εμβολιασμού.
Αποτελεσματικός είναι ο εμβολιασμός που μπορεί να σταματήσει τη μετάδοση του ιού μακροπρόθεσμα. Δυστυχώς, όμως δεν έχουμε τέτοιο εμβόλιο.
Ακόμη και πριν από την μετάλλαξη Omicron, τα καλύτερα εμβόλια (Pfizer και Moderna) ήταν γνωστό ότι ήταν αποτελεσματικά στη πρόληψη της μόλυνσης για λιγότερο από 6 μήνες. Η
αποτελεσματικότητά τους στην πρόληψη σοβαρής νόσου διαρκεί περισσότερο, αλλά αυτό
δεν έχει καμία σχέση με την ανοσία της αγέλης.
Τελικά, ένας ορισμένος αριθμός ανθρώπων θα μολυνθεί ό,τι κι αν κάνουμε.
Γνωρίζαμε επίσης ότι η φυσική ανοσία είναι ισχυρότερη και διαρκεί περισσότερο από την ανοσία που προκαλείται από το εμβόλιο από τον Ιούλιο του
Δυστυχώς, όμως το CDC δαιμονοποίησε τη φυσική ανοσία και αρνήθηκε να αναγνωρίσει την διάρκειά της στο χρόνο μέχρι τον Ιανουάριο του 2022.
Και όταν το αναγνώρισε επιτέλους, προκάλεσε τεράστια σύγχυση στον αμερικανικό λαό.

Πόσο βοήθησαν τα lockdown;

Εάν τα εμβόλια δεν βοηθούν στην οικοδόμηση της ανοσίας της αγέλης μακροπρόθεσμα, τι
άλλο μπορούμε να κάνουμε;
Προφανώς, ο εμβολιασμός όλου του πληθυσμού κάθε 6 μήνες δεν είναι εφικτός. Όσο πιο συχνά υποχρεώνουμε τους ανθρώπους να εμβολιαστούν, τόσο λιγότερο πιθανό είναι να συμμορφωθούν.
Επιπλέον, ορισμένοι ειδικοί έχουν πει ότι η λήψη ενισχυτικών δόσεων πολύ συχνά μπορεί να κάνει ζημιά.
Ευτυχώς, το ποσοστό θνησιμότητας και η πιθανότητα μακροχρόνιων συμπτωμάτων του COVID είναι εξαιρετικά χαμηλά για τους νέους και υγιείς ανθρώπους.
Από τον Ιανουάριο του 2020 έως τον Ιανουάριο του 2022, μόνον 6.000 άτομα ηλικίας 0-29
ετών στις Ηνωμένες Πολιτείες πέθαναν από τον Covid-19.
Δηλαδή λιγότερα από όσα άτομα της ίδιας ηλικιακής ομάδας αυτοκτόνησαν την ίδια περίοδο. Ως προς τα άτομα ηλικίας 0-17 ετών, μόνο 700 πέθαναν από τη νόσο τα τελευταία δύο χρόνια.
Επιπλέον, μελέτες έχουν δείξει ότι οι νοσηλείες παιδιών COVID είναι σημαντικά υπερεκτιμημένες. Εάν μολυνθούν περισσότεροι νέοι, θα μολυνθούν λιγότεροι ηλικιωμένοι. Σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα λιγότερους θανάτους.
Μπορεί να υποστηρίξει κανείς ή όχι μια πολιτική που ενθαρρύνει τους νέους να αποδεχτούν το ενδεχόμενο μόλυνσης. Αλλά σίγουρα κανείς δεν πρέπει να υποστηρίζει μια πολιτική που ενθαρρύνει τους νέους να μένουν κλεισμένοι στο σπίτι.
Κι όμως αυτήν ακριβώς την πολιτική επέβαλε η κυβέρνηση των ΗΠΑ το 2020.
Τα σχολεία έκλεισαν, όμως τα ευάλωτα άτομα δεν προστατεύτηκαν.
Τα κρούσματα και οι θάνατοι εκτοξεύτηκαν αμέσως μετά την άρση των περιορισμών.

Τι γίνεται με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό;  

Εφόσον το όριο ανοσίας της αγέλης θα επιτευχθεί ανεξάρτητα από τις δικές μας πολιτικές,
γιατί επιβάλλαμε lockdown και υποχρεωτικό εμβολιασμό;
Καταρχήν για να αποτραπεί η υπερφόρτωση των νοσοκομείων.
Ωστόσο, το lockdown έχει αρνητικές συνέπειες: έβλαψε τους φτωχούς που δεν μπορούσαν να εργαστούν με τηλεργασία, πήγαν στις δουλειές τους και μολύνθηκαν πρώτοι.
Έβλαψε τους μικρούς μαθητές, αφού τους καθήλωσε μπροστά στις οθόνες και κατέληξαν να παίζουν βιντεοπαιχνίδια.
Δημιούργησε προβλήματα ψυχικής υγείας.
Καθυστέρησε τις προγραμματισμένες ιατρικές εξετάσεις και εκτόξευσε τη θνησιμότητα για άλλους λόγους υγείας.
Και τι νόημα είχαν τα υποχρεωτικά εμβόλια; Έχω αναφέρει ότι η προστασία από τη μόλυνση διαρκεί για μικρό χρονικό διάστημα.
Επιπλέον, οι περισσότεροι άνθρωποι σε αυτόν τον κόσμο θα μολυνθούν τελικά.
Εξακολουθεί να έχει νόημα ο υποχρεωτικός εμβολιασμός για τη μείωση της χωρητικότητας των νοσοκομείων;
Το πρώτο πράγμα που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι τα εμβόλια έχουν κινδύνους.
Οι κίνδυνοι είναι μικροί, αλλά μια ορθολογική προσέγγιση είναι να συγκρίνουμε τον κίνδυνο παρενεργειών με τον κίνδυνο του Covid.
Τον Απρίλιο του 2021, υπήρξαν αναφορές ότι το
εμβόλιο J&J έχει αξιοσημείωτες παρενέργειες.
Ο καθηγητής Kulldorff, τότε μέλος της συμβουλευτικής επιτροπής του FDA και το άτομο που ανέπτυξε το σύστημα ασφάλειας του εμβολίου που χρησιμοποιείται από τον FDA, συνέστησε να συνεχιστεί η διανομή του εμβολίου σε ηλικιωμένους, καθώς τα οφέλη υπερτερούν κατά πολύ των κινδύνων.
Αυτό είναι ένα παράδειγμα εξισορρόπησης κινδύνων και οφελών. Στη συνέχεια, η FDA απέλυσε τον Kulldorff και ανέστειλε το εμβόλιο J&J.
Μετά από κάποιο καιρό η FDA επανέφερε το εμβόλιο αλλά ο καθηγητής Kulldorff δεν προσλήφθηκε ξανά. 
Κατά ειρωνικό τρόπο, ο καθηγητής Kulldorff και άλλοι επιστήμονες που εξετάζουν ορθολογικά τα δεδομένα χαρακτηρίστηκαν από ορισμένα μέσα ενημέρωσης ως αντιεμβολιαστές.
Στις 17 Σεπτεμβρίου 2021, η συμβουλευτική επιτροπή του FDA καταψήφισε με συντριπτική πλειοψηφία τη χρήση ενισχυτικών εμβολίων Covid στον γενικό πληθυσμό και συνέστησαν
τη χρήση τους μόνο στους ευάλωτους.
Ωστόσο, η κυβέρνηση Biden παρέκαμψε τη γνώμη των ειδικών και συνέστησε ενισχυτικές δόσεις εμβολίων σε όλους τους ενήλικες.
Προτρέπει σε ενισχυτικές δόσεις ακόμη και για παιδιά 12 χρονών.
Το να πιστεύει κανείς ότι ένα 12χρονο παιδί πρέπει να εμβολιαστεί για να πάρει το μετρό ή να πάει σε εστιατόρια είναι προσβολή για την ανθρώπινη νοημοσύνη.
Ο κίνδυνος θανάτου από Covid-19 για ένα μικρό παιδί είναι σχεδόν μηδενικός.
Επομένως, δεν χρειάζεται καν να λάβουμε υπόψη τις προσωπικές προτιμήσεις, την ελευθερία και τη φιλοσοφία, γιατί υπάρχει σχεδόν μηδενικό όφελος για να κάνουν τα παιδιά το εμβόλιο.
Για να μην αναφέρουμε ότι υπάρχουν κίνδυνοι.

Το πρόβλημα με την υποχρεωτική χρήση μάσκας

Στις αρχές του 2020, ο ΠΟΥ δημοσίευσε μια οδηγία λέγοντας ότι δεν συνιστάται η χρήση μάσκας για την πρόληψη του Covid-19. Την άλλαξε όμως πολύ γρήγορα και συνέστησε τη
χρήση μάσκας.
Οι περισσότερες χώρες ακολούθησαν τη νέα οδηγία του ΠΟΥ. Ακόμη και πριν από τον Covid-19, γνωρίζαμε ότι οι υφασμάτινες μάσκες ήταν άχρηστες για την
πρόληψη των αναπνευστικών ασθενειών και ότι η αποτελεσματικότητα των χειρουργικών
μασκών ήταν μικρή.
Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της πανδημίας του Covid, ειπώθηκαν αμέτρητα ψέματα. Το CDC και το NIAID συνέστησαν τη χρήση μάσκας για την επιβράδυνση της εξάπλωσης του Covid.
Τον Ιανουάριο του 2022, το CDC τελικά αναγνώρισε έμμεσα ότι οι υφασμάτινες μάσκες
είναι άχρηστες.
Ωστόσο, συνεχίζει να συνιστά τη χρήση μάσκας.
Αλλά αν λάβουμε υπόψη πόσο άβολη είναι η μάσκα, πόσο ακριβή είναι η μάσκα και πόσες μάσκες υπάρχουν που δεν κάνουν τη δουλειά που υπόσχονται, αυτή η πολιτική δεν έχει νόημα.
Κι όμως η σύσταση του CDC είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο τα παιδιά στα δημοτικά
σχολεία φορούν υποχρεωτικά μάσκα. Αλλά αν η χρήση υφασμάτινων και χειρουργικών μασκών δεν έχει νόημα, η μόνη επιλογή είναι η χρήση της μάσκας 95, που είναι εξαιρετικά
ασφυκτική.
Τα να επιβάλλουμε στα παιδιά να φορούν μάσκα N95 αποτελεί παιδική κακοποίηση.
Και τελικά, γιατί να φοράμε υποχρεωτικά μάσκα στα παιδιά; Αφού δεν διατρέχουν κανένα κίνδυνο από τον covid 19 και αργά ή γρήγορα θα μολυνθούν.

Τα στοιχεία της υπερβάλλουσας θνησιμότητας τα λένε όλα

Ένας τρόπος να εκτιμήσουμε την αποτελεσματικότητα των περιορισμών Covid είναι να εξετάσουμε την υπερβάλλουσα θνησιμότητα, η οποία προκύπτει από τη σύγκριση του συνολικού αριθμού θανάτων από όλα τα αίτια επί covid 19 με το μέσο όρο θανάτων στα χρόνια πριν τον Covid.
Η Σουηδία δεν επέβαλε υποχρεωτική χρήση μάσκας και lockdown, συνιστούσε μόνο στους ανθρώπους να μειώσουν τις επαφές και τελικά είχε εντυπωσιακά χαμηλή υπερβάλλουσα
θνησιμότητα. Αντίθετα, οι ΗΠΑ και η Βρετανία, με την υποχρεωτική χρήση μάσκας και τα lockdown, είχαν άθλια νούμερα υπερβάλλουσας θνησιμότητας.
Ένας άλλος τρόπος να εκτιμήσουμε την αποτελεσματικότητα των περιορισμών covid 19 είναι να εξετάσουμε τους προσαρμοσμένους ανά ηλικιακή ομάδα θανάτους Covid.
Γιατί;
Επειδή ο κίνδυνος θανάτου από Covid είναι πολύ μεγαλύτερος για τους ηλικιωμένους.
Επομένως, χώρες ή πολιτείες με πολίτες υψηλότερης ηλικίας κατά μέσο όρο, για
παράδειγμα, η Σουηδία και η Φλόριντα, θα πρέπει να αναμένουν περισσότερους θανάτους
από Covid.
Αυτό δεν είναι λάθος των πολιτικών, είναι η σκληρότητα της φύσης.
Αν ληφθεί υπόψη η προσαρμογή ανά ηλικιακή ομάδα, οι θάνατοι από Covid ανά 100.000 πληθυσμού στη Φλόριντα είναι σημαντικά χαμηλότερος από της Νέας Υόρκης, η οποία έχει κλείσει τα σχολεία και απαγορεύει την είσοδο των ανεμβολίαστων στα εστιατόρια.

Πότε θα τελειώσει η Πολιτιστική Επανάσταση της Αμερικής

Κατά τη διάρκεια της κινέζικης Πολιτιστικής Επανάστασης, οι επιστήμονες ονομάστηκαν
επίσημα «κατώτεροι» και όλοι στην Κίνα πίστευαν ότι ήταν αρκετά έξυπνοι για να κρίνουν μόνοι τους επιστημονικά ζητήματα.
Το ίδιο έγινε στις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της πανδημίας SARS-CoV-2. Υπάρχουν πάρα πολλοί Αμερικανοί, που όταν ακούν τα ονόματα των καθηγητών Sunetra Gupta και Martin Kulldorff ή άλλων πραγματικών επιδημιολόγων, σπεύδουν να υποστηρίξουν ότι οι καθηγητές αυτοί δεν ξέρουν για τι πράγμα μιλάνε.
Αισθάνονταν μάλιστα θυμωμένοι και προσβεβλημένοι
όταν άκουγαν τον όρο ανοσία της αγέλης ή φυσική ανοσία.  
Πότε θα τελειώσει η αμερικανική πολιτιστική επανάσταση; Ας ελπίσουμε να μην αργήσει.
Η Κίνα πήρε ένα σημαντικό μάθημα από την Πολιτιστική Επανάσταση: σεβαστείτε και
ακούστε τους ειδικούς, όχι τους πολιτικούς. Φαίνεται ότι ο αμερικανικός λαός δεν έχει πάρει ακόμη αυτό το μάθημα.
Ελευθερία του Τύπου σημαίνει ότι οι άνθρωποι θα διαβάζουν πραγματικές ειδήσεις. Εάν πιστεύουμε όντως στην ελευθερία και τη δημοκρατία, ο ορθολογισμός πρέπει να αποκατασταθεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης