Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γάλλοι διαδηλωτές περικυκλώνουν τα γραφεία της Pfizer φωνάζοντας «Δολοφόνοι» - Σε δεινή θέση ο Macron

Γάλλοι διαδηλωτές περικυκλώνουν τα γραφεία της Pfizer φωνάζοντας «Δολοφόνοι» - Σε δεινή θέση ο Macron
Οι διαδηλώσεις μαίνονται στη Γαλλία εδώ και πολύ καιρό και έχουν αναζωπυρωθεί μετά από δηλώσεις του Γάλλου προέδρου που παραδέχτηκε τον περασμένο μήνα  ότι μέρος της «στρατηγικής» του για την αντιμετώπιση του COVID είναι να «τσαντίζει» όσο το δυνατόν περισσότερο τους μη εμβολιασμένους

Τον γύρο του διαδικτύου κάνουν βίντεο που γυρίστηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Παρίσι της Γαλλίας, με χιλιάδες διαδηλωτές να περικυκλώνουν τα κεντρικά γραφεία της Pfizer στην πρωτεύουσα και να φωνάζουν «δολοφόνοι!» σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα εμβόλια.

 

Οι διαδηλώσεις μαίνονται στη Γαλλία εδώ και πολύ καιρό και έχουν αναζωπυρωθεί μετά από δηλώσεις του Γάλλου προέδρου που παραδέχτηκε τον περασμένο μήνα  ότι μέρος της «στρατηγικής» του για την αντιμετώπιση του COVID είναι να «τσαντίζει» όσο το δυνατόν περισσότερο τους μη εμβολιασμένους περιορίζοντας τις ελευθερίες τους.

Ο Macron έκανε τα σχόλια σε  συνέντευξή του στην  εφημερίδα Le Parisien, σημειώνοντας «Όσο για τους μη εμβολιασμένους, θέλω πολύ να τους τσαντίσω. Και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε αυτό, μέχρι το τέλος. Αυτή είναι η στρατηγική».

Ο Γάλλος Πρόεδρος ανακοίνωσε προηγουμένως  ότι σε όσους δεν έχουν «πάσο για τον COVID» θα απαγορευτεί η συμμετοχή σε βασικές δραστηριότητες ζωής, όπως η επίσκεψη σε εμπορικά κέντρα, εστιατόρια και η χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς. Το λεγόμενο πράσινο πάσο υγείας είναι πλέον μέρος της καθημερινής ζωής στη Γαλλία.
Όταν το σύστημα τέθηκε σε ισχύ, ο Macron υποστήριξε επίσης ότι  η εμφάνιση πιστοποιητικών για την είσοδο σε καφετέριες είναι θέμα «ελευθερίας».

Επιπλέον, την περασμένη εβδομάδα ο διοικητικός διευθυντής του δικτύου δημόσιων νοσοκομείων της περιοχής του Παρισιού, υποστήριξε ότι θα πρέπει να απαγορευτεί στους μη εμβολιασμένους πολίτες η πρόσβαση σε νοσοκομειακή περίθαλψη.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης