Τελευταία Νέα
Διεθνή

Volodin (Ρωσία): Η Ουκρανία υποθηκεύει τον εαυτό της στις ΗΠΑ – Οδηγείται σε λάκκο χρέους

Volodin (Ρωσία): Η Ουκρανία υποθηκεύει τον εαυτό της στις ΗΠΑ – Οδηγείται σε λάκκο χρέους
Ο νόμος lend – lease των ΗΠΑ με τον οποίο αποδεσμεύονται 33 δις δολάρια δεν είναι φθηνό δάνεια είπε ο Volodin
Σχετικά Άρθρα

Την θέση πως η Ουκρανία υποθηκεύει τον εαυτό της στις ΗΠΑ και τις επόμενες γενιές Ουκρανών διατύπωσε ο Vyacheslav Volodin, πρόεδρος της ρωσικής Δούμας αναφερόμενος στην έγκριση του δανείου των 33 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τις ΗΠΑ.
Υπενθυμίζεται πως ο πρόεδρος Biden ζήτησε χθες Πέμπτη 28/4 από το Κογκρέσο να αποδεσμεύσει άλλα 33 δισεκατομμύρια δολάρια για την Ουκρανία, τα 20 δισεκ. των οποίων θα αφορούν στρατιωτική βοήθεια, 8,5 δισεκ. θα δοθούν ως άμεση οικονομική βοήθεια στην ουκρανική κυβέρνηση και τα υπόλοιπα 3 δισεκ. ως ανθρωπιστική και επισιτιστική βοήθεια.
Ο Volodin κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι προσπαθούν να επωφεληθούν από τον πόλεμο ενώ παράλληλα δημιουργούν χρέη στις επόμενες γενιές στην Ουκρανία.
«O νόμος εκμισθώσεων- δανεισμού (lend- lease) είναι ένα δάνειο εγγυημένο με εμπορεύματα και δεν είναι φθηνό: πολλές μελλοντικές γενιές Ουκρανών θα πληρώσουν για τα πυρομαχικά, τον εξοπλισμό και τα τρόφιμα που θα προσφέρουν οι ΗΠΑ.
O Ουκρανός πρόεδρος Zelensky οδηγεί τη χώρα σε ένα λάκκο χρέους» είπε ο Volodin.
Σημειώνεται ότι το Κογκρέσο υιοθέτησε νομοθεσία η οποία επικαλείται τον νόμο Lend-Lease του 1941 τον οποίο είχε προτείνει αρχικά ο πρώην πρόεδρος Roosevelt για να βοηθήσει τον βρετανικό στρατό που μαχόταν εναντίον των ναζί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης