Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μήπως τα εμβόλια για τον Covid προκαλούν τις μεταλλάξεις του ιού; – Η απάντηση είναι...«πολύ ανησυχητική»

Μήπως τα εμβόλια για τον Covid προκαλούν τις μεταλλάξεις του ιού; – Η απάντηση είναι...«πολύ ανησυχητική»

Ζητήθηκε από τα CDC στις ΗΠΑ να αποδείξουν επιστημονικά ότι τα εμβόλια για τον Covid δεν προκαλούν τις μεταλλάξεις του ιού – Διαβάστε την απάντησή τους

Σχετικά Άρθρα

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) των ΗΠΑ παραδέχονται ανοιχτά, πως δεν διαθέτουν στοιχεία που να στηρίζουν τον ισχυρισμό τους ότι τα εμβόλια για τον Covid δεν προκαλούν τις μεταλλάξεις του ιού.
«Τα εμβόλια για τον Covid δεν δημιουργούν, ούτε προκαλούν παραλλαγές του ιού που προκαλεί τη νόσο. Αντίθετα, τα εμβόλια μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη της εμφάνισης νέων παραλλαγών», αναφέρει ο ιστότοπος των CDC.
«Οι νέες παραλλαγές ενός ιού συμβαίνουν επειδή ο ιός που προκαλεί τον Covid – 19 μεταβάλλεται συνεχώς μέσω μιας φυσικής συνεχούς διαδικασίας μετάλλαξης (αλλαγής).
Καθώς ο ιός εξαπλώνεται, έχει περισσότερες ευκαιρίες να αλλάξει.
Η υψηλή εμβολιαστική κάλυψη σε έναν πληθυσμό μειώνει την εξάπλωση του ιού και βοηθά στην πρόληψη της εμφάνισης νέων παραλλαγών», αναφέρει επίσης.

Το αίτημα για επιστημονική τεκμηρίωση

Ωστόσο το Informed Consent Action Network (ICAN), ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός, ζήτησε από τα CDC επιστημονική τεκμηρίωση που να υποστηρίζει τον ισχυρισμό αυτό.
Ο Οργανισμός μάλιστα ζήτησε όλα «τα απαραίτητα έγγραφα που να αποδεικνύουν ότι τα εμβόλια για τον Covid δεν δημιουργούν ή προκαλούν παραλλαγές του ιού».
Επίσης ζητήθηκαν από τα CDC όλα τα έγγραφα που μπορούν να αποδείξουν, πως η ανοσία που παρέχεται από τα εμβόλια δεν συμβάλλει στην εξέλιξη του ιού και στην εμφάνιση παραλλαγών».
Και στα δύο αιτήματα τα CDC αναγκάστηκαν να απαντήσουν με την παραδοχή, πως δεν υπάρχουν τέτοια στοιχεία.
Όταν τα CDC δημοσιεύουν τα επιστημονικά δεδομένα τους, θα πρέπει αυτά να συνοδεύονται και από επιστημονική τεκμηρίωση, είπε ο Aaron Siri, δικηγόρος που εκπροσωπεί την ICAN, στους The Epoch Times.

Ανησυχητικές απαντήσεις

Οι απαντήσεις είναι «πολύ ανησυχητικές» σημείωσε ο Siri.
«Νόμιζα ότι τα CDC ήταν ένας οργανισμός βασισμένος στα δεδομένα, ότι έπαιρναν τις αποφάσεις τους με βάση τις μελέτες, την επιστήμη και τα δεδομένα», συνέχισε.
Η ICAN ήταν ένας από τους πιο παραγωγικούς αιτούντες πληροφοριών από τα CDC κατά τη διάρκεια της πανδημίας.
Επιστήμονες εκτός των CDC έχουν επίσης πει ότι τα εμβόλια μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη νέων παραλλαγών.
«Καθώς περισσότεροι άνθρωποι εμβολιάζονται, αναμένουμε μείωση της κυκλοφορίας του ιού, γεγονός που θα οδηγήσει σε λιγότερες μεταλλάξεις», αναφέρει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας στην ιστοσελίδα του.
Ωστόσο, πολλοί από τους ισχυρισμούς βασίστηκαν στο ότι τα εμβόλια είναι σε θέση να σταματήσουν τη μόλυνση από τον ιό που προκαλεί τον Covid.

Η άλλη θέση

Τα εμβόλια αδυνατούν όλο και περισσότερο να το κάνουν, ιδιαίτερα κατά του νεότερου κυρίαρχου στελέχους, της Omicron.
Ο Geert Vanden Bossche, ιολόγος, είναι μεταξύ εκείνων που λένε ότι τα ίδια τα εμβόλια βρίσκονται πίσω από νέες παραλλαγές.
«Όλα τα εμβόλια κατά του Covid αποτυγχάνουν να εμποδίσουν τη μετάδοση του ιού, ειδικά τη μετάδοση περισσότερων μολυσματικών παραλλαγών.
Αυτό είναι ένα τεράστιο πρόβλημα καθώς η μετάδοση του ιού γίνεται τώρα όλο και περισσότερο μεταξύ των υγιών ατόμων γενικά και των εμβολιασμένων ειδικότερα λέει ο Vanden Bossche στον ιστότοπό του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης