Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lavrov κατά Δύσης: Θέλετε να γονατίσετε τη Ρωσία, προσπαθήστε και κάντε το - Δεν το λέμε απλώς, είμαστε καθαροί

Lavrov κατά Δύσης: Θέλετε να γονατίσετε τη Ρωσία, προσπαθήστε και κάντε το - Δεν το λέμε απλώς, είμαστε καθαροί
«Από τη στιγμή που η Δύση διέκοψε όλες τις επαφές, έχουμε αντικειμενικά εργαστεί με την Ανατολή».
Μύδρους εξαπέλυσε, για άλλη μία φορά, κατά της Δύσης ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Sergey Lavrov, με συνέντευξή του στο BBC, ενώ παράλληλα οι Ευρωπαίοι ηγέτες επισκέπτονταν την Ουκρανία.
Ειδικότερα,  ο Lavrov υπεραμύνθηκε του αφηγήματος της Μόσχας ότι η Ρωσία δεν εισέβαλε στην Ουκρανία, αλλά πραγματοποιεί στρατιωτική ειδική επιχείρηση.
Ο Ρώσος ΥΠΕΞ εμφανίστηκε αποφασιστικός και σίγουρος για τις κινήσεις της χώρας του και επιτέθηκε στη Δύση ότι διαδίδει ψευδείς ειδήσεις για τα πεπραγμένα της Μόσχας.
«Κηρύξαμε μια ειδική στρατιωτική επιχείρηση γιατί δεν είχαμε κανέναν άλλο τρόπο να εξηγήσουμε στη Δύση ότι η ώθηση της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ ήταν εγκληματική ενέργεια», τόνισε ο Ρώσος ΥΠΕΞ.
«Είναι πολύ κρίμα», είπε ο κ. Lavrov, «αλλά διεθνείς διπλωμάτες, συμπεριλαμβανομένου του Ύπατου Αρμοστή του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ και άλλων εκπροσώπων του ΟΗΕ, υφίστανται πίεση από τη Δύση.
Και πολύ συχνά χρησιμοποιείται για την ενίσχυση των ψεύτικων ειδήσεων που διαδίδονται από τη Δύση.
Η Ρωσία δεν φωνάζει ότι είναι καθαρή.
Η Ρωσία είναι αυτό που είναι.
Και δεν ντρεπόμαστε να δείξουμε ποιοι είμαστε», τόνισε.
Λέτε ανοιχτά ότι πρέπει να αναγκάσουμε τη Ρωσία να γονατίσει
Το BBC του έθεσε το ζήτημα των σχέσεων της Ρωσίας με το Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς είναι στον επίσημο κατάλογο μη φιλικών χωρών της Ρωσίας
«Δεν νομίζω ότι υπάρχει πλέον χώρος για ελιγμούς», είπε ο κ.Lavrov, «γιατί και ο πρωθυπουργός Jonhson και η Liz Truss λένε ανοιχτά ότι πρέπει να νικήσουμε τη Ρωσία, πρέπει να αναγκάσουμε τη Ρωσία να γονατίσει.
Συνεχίστε, λοιπόν, κάντε το!», τόνισε.

«Οι δύο Βρετανοί είναι μισθοφόροι»

Σε ερώτηση για τους δύο Βρετανούς που καταδικάστηκαν πρόσφατα σε θάνατο από Ρώσους αυτονομιστές στην κατεχόμενη ανατολική Ουκρανία, με την επισήμανση ότι στα μάτια της Δύσης, η Ρωσία ήταν υπεύθυνη για τη μοίρα τους, απάντησε: «Δεν με ενδιαφέρει τι λέει η Δύση.
Με ενδιαφέρει μόνο το διεθνές δίκαιο.
Σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, οι μισθοφόροι δεν αναγνωρίζονται ως μαχητές».
Ο δημοσιογράφος του BBC σχολίασε ότι «οι άνδρες αυτοί είχαν υπηρετήσει στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις και δεν ήταν μισθοφόροι» και ο κ. Lavrov είπε ότι αυτό πρέπει να αποφασιστεί από δικαστήριο.

Βολές κατά BBC

Κατηγόρησε στη συνέχεια το BBC ότι δεν αποκάλυψε την αλήθεια για το τι συνέβαινε στους αμάχους στις περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας που ελέγχονται από αυτονομιστές, «όταν οι άμαχοι βομβαρδίζονταν από τα στρατεύματα του Κιέβου για οκτώ χρόνια».
Ο παρουσιαστής τόνισε ότι κατά τη διάρκεια των έξι ετών, το BBC είχε επικοινωνήσει πολλές φορές με την ηγεσία στις περιοχές που διοικούνται από τους αυτονομιστές, ζητώντας άδεια να πάει να δει τι συμβαίνει.
«Μας αρνήθηκαν την είσοδο κάθε φορά.
Η Ρωσία κατηγόρησε την Ουκρανία για γενοκτονία
Ωστόσο, το 2021, οκτώ άμαχοι σκοτώθηκαν στις περιοχές που ελέγχονται από τους αντάρτες, σύμφωνα με τους αυτοαποκαλούμενους φιλορώσους “αξιωματούχους” και επτά τον προηγούμενο χρόνο.
Αν και κάθε θάνατος είναι μια τραγωδία, αυτό δεν συνιστούσε γενοκτονία.
Αν είχε γίνει πράγματι γενοκτονία, τότε οι αυτονομιστές του θα ενδιαφερόντουσαν να πάμε εκεί.
Γιατί δεν μας άφησαν να μπούμε;», ρώτησε ο δημοσιογράφος.
«Δεν ξέρω», είπε ο κ. Lavrov.

Οι επαφές με την Ευρώπη δεν ανήκουν πλέον στις προτεραιότητες της Ρωσίας

Η Μόσχα διατηρούσε πάντα επαφή τόσο με τη Δύση όσο και με την Ανατολή, αλλά τώρα οι επαφές με την Ευρώπη απουσιάζουν από τις προτεραιότητες της Ρωσίας, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergey Lavrov σε τηλεοπτική συνέντευξη.

«Πάντα δουλεύαμε με τη Δύση, την Ανατολή, τον Βορρά και τον Νότο.
Από τη στιγμή που η Δύση διέκοψε όλες τις επαφές, έχουμε αντικειμενικά εργαστεί με την Ανατολή, όπως πριν.
Επεκτείνουμε τις επαφές με την Ανατολή, όπως πάντα.
Οι επαφές αυτές αυξάνονται, ενώ σε σχετικούς όρους η Ευρώπη έχει εξαφανιστεί από τις προτεραιότητές μας, φυσικά», είπε ο Sergey Lavrov σε συνέντευξη στο κανάλι NTV στο περιθώριο του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης.
Το Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης διοργανώνεται από το Roscongress Foundation διεξάγεται από τις 15 έως τις 18 Ιουνίου.
Το φετινό φόρουμ έχει την ονομασία: «Νέες ευκαιρίες σε έναν νέο κόσμο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης