Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διήμερη επίσκεψη Lavrov στο Βιετνάμ - Επόμενος σταθμός η σύνοδος της G20 στην Ινδονησία

Διήμερη επίσκεψη Lavrov στο Βιετνάμ - Επόμενος σταθμός  η σύνοδος της G20 στην Ινδονησία
Η Ρωσία είναι ο κυριότερος προμηθευτής όπλων του Βιετνάμ

Στο Βιετνάμ μεταβαίνει εντός της ημέρας ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Sergey Lavrov, για να πραγματοποιήσει διήμερη επίσκεψη, προτού κατευθυνθεί στο Μπαλί της Ινδονησίας για τη σύνοδο της G20 αργότερα μέσα στην εβδομάδα.
Ο Lavrov επισκέπτεται το Βιετνάμ κατόπιν πρόσκλησης του ομολόγου του Bui Thanh Son, θα γίνει δέκα χρόνια αφότου τα δύο κράτη σύναψαν τη «συνολική στρατηγική εταιρική σχέση τους», όπως ανακοινώθηκε.
Η Ρωσία είναι ο κυριότερος προμηθευτής όπλων του Βιετνάμ, ενώ ρωσικές εταιρείες έχουν αναλάβει μεγάλα έργα στον τομέα της ενέργειας στο κράτος της Ασίας.
Σημειώνεται ότι το Βιετνάμ δεν έχει καταδικάσει την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ενώ τον Απρίλιο τάχθηκε κατά όταν τέθηκε σε ψηφοφορία κείμενο για την εκδίωξη της Ρωσίας από το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ λόγω του πολέμου.
Σημειώνεται ότι το 2021 οι εμπορικές συναλλαγές Ρωσίας-Βιετνάμ αυξήθηκαν κατά 25%, φθάνοντας τα 7,1 δισεκ. δολάρια, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η κυβέρνηση του Βιετνάμ.
Μετά τη διήμερη επίσκεψη στο Βιετνάμ, ο Sergey Lavrov θα μεταβεί στο Μπαλί της Ινδονησίας προκειμένου να συμμετάσχει στη σύνοδο των ΥΠΕΞ της G20 .

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης