Τελευταία Νέα
Διεθνή

Gross (Pimco): Είμαστε σε εποχές "ισχνών αγελάδων" - Πείτε "αντίο" στις διψήφιες αποδόσεις

tags :
Gross (Pimco): Είμαστε σε εποχές
Να πούμε “γειά” στα διψήφια ποσοστά αποδόσεων δηλώνει ο  Bill Gross της  Pimco στο επενδυτικό outlook του Οκτωβρίου, επισημαίνοντας ότι αυτό σημαίνει “νέα πραγματικότητα” που αναφέρουν οι οικονομικές αρχές, καθώς η μόχλευση λόγω των νέων κανονισμών έχει μειωθεί δραματικά. Ο Gross θεωρεί ότι η Fed θα ξεκινήσει γρήγορα ένα νέο κύκλο τόνωσης της ρευστότηας σε μία απέλπιδα προσπάθεια μετά από όλα αυτά που έχει κάνει.
Στο επενδυτικό του outlook, ο Gross έγραψε ότι οι αποδόσεις είναι πολύ χαμηλότερες από τους ιστορικούς μέσους όρους, συστήνοντας ότι οι περισσότεροι επενδυτές θα πρέπει να αντιληφθούν ότι δύσκολα θα δουν τις αποδόσεις του παρελθόντος. Μάλιστα, επισήμανε ότι μετά τους χρόνους των παχιών αγελάδων, τώρα ζούμε στα χρόνια των ισχνών.
Οι αποδόσεις των ομολόγων είναι αναιμικές, εξαιτίας των χαμηλών προσδοκιών για την ανάπτυξη και τον πληθωρισμό σε αναπτυγμένες εταιρείες. Ακόμη και οι πιο ισχυρές εταιρείες της Wall Street έχουν πέσει θύματα της ανάπτυξης που δεν μπορεί να ξεπεράσει το 3%.
Είμαστε σε μία εποχή απομόχλευσης, και θα πρέπει να προσαρμοστούμε σε αυτό, έγραψε χαρακτηριστικά. Οι αγορές παράλληλα δεν εμπιστεύονται τις προσπάθειες των κυβερνήσεων για μείωση των ελλειμμάτων, γι' αυτό το λόγο δεν έχουν να ελπίζουν σε περαιτέρω ανάπτυξη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης