Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Νέα lockdown σε πολλές περιοχές λόγω αυξημένων μολύνσεων – Ακόμη 450 κρούσματα, όλα ασυμπτωματικά

Κίνα: Νέα lockdown σε πολλές περιοχές λόγω αυξημένων μολύνσεων –  Ακόμη 450 κρούσματα, όλα ασυμπτωματικά
Συνολικά 450 κρούσματα Covid-19, στην πλειονότητά τους ασυμπτωματικά, καταγράφηκαν στη χώρατο τελευταίο 24ωρο

Υπό περιορισμό στα σπίτια τους σε πολλές περιοχές της Κίνας βρίσκονται εκατομμύρια άνθρωποι το σαββατοκύριακο, μετά την καταγραφή του μεγαλύτερου αριθμού κρουσμάτων σήμερα, Σάββατο 16/7, από τον Μάιο.
Συνολικά 450 κρούσματα Covid-19, στην πλειονότητά τους ασυμπτωματικά, καταγράφηκαν στη χώρα έναντι 432 το προηγούμενο 24ωρο, σύμφωνα με τις αρχές, πορεία που ήδη έχει οδηγήσει αυτή την εβδομάδα στην υιοθέτηση νέων περιορισμών στις πολλές περιοχές της χώρας.
Σημειώνεται ότι η Κίνα είναι η τελευταία μεγάλη χώρα του κόσμου που προσπαθεί να πετύχει την εξάλειψη της πανδημίας μέσω lockdown, μεγάλων περιόδων καραντίνας και μαζικών τεστ, αν και η στρατηγική αυτή έχει μεγάλο αντίκτυπο στην οικονομία.
Έτσι, στη Μπεϊχάι, στην επαρχία Γκουανγκσί (νότια), οι αρχές ανακοίνωσαν το το μερικό lockdown σε δύο περιοχές που κατοικούν πάνω από 800.000 άνθρωποι.
Ήδη, από την Τετάρτη, μετά την εντολή από τις αρχές στη Λαντζόου, στην πρωτεύουσα της επαρχίας Γκανσού (βορειοδυτικά) 4,4 εκατ. κάτοικοι παραμένουν στα σπίτια τους, μια από τις κομητείες της επαρχίας Ανχούι (ανατολικά) τελεί υπό περιορισμό από τις 15/7, ενώ μέσα στην εβδομάδα επιβλήθηκε γενικό lockdown στη Γουγκάνγκ, μεγάλο κέντρο της σιδηρουργίας στην επαρχία Χενάν (κεντρική Κίνα), έπειτα από τον εντοπισμό ενός κρούσματος Covid-19.
Σημειώνεται ότι η μετάλλαξη Omicron, που μεταδίδεται ταχύτερα, αποτελεί σοβαρή πρόκληση για την πολιτική των “μηδενικών κρουσμάτων Covid” που εφαρμόζει η Κίνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης