Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία : Έφυγε από τη ζωή ο ζωγράφος που άφησε την σφραγίδα του στο Τείχος του Βερολίνου

Ρωσία : Έφυγε από τη ζωή ο ζωγράφος που άφησε την σφραγίδα του στο Τείχος του Βερολίνου
Το πιο διάσημο έργο του ήταν αυτό το γκράφιτι που είχε ζωγραφίσει στο Τείχος του Βερολίνου και μάλιστα από την πλευρά του ανατολικού Βερολίνου, πριν αυτό γκρεμιστεί.
Ο Dmitri Vrubel, ο Ρώσος ζωγράφος και δημιουργός του διάσημου γκράφιτι που απεικονίζει τον ηγέτη της Σοβιετικής Ένωσης Leonid Brezhnev να φιλά στο στόμα τον τότε ηγέτη της Ανατολικής Γερμανίας Erich Honecker με τίτλο «Κύριε: βοήθησε με να επιζήσω ανάμεσα σ' αυτή την θανατηφόρο αγάπη», άφησε την τελευταία του πνοή στις 14 Αυγούστου στο Βερολίνο σε ηλικία 62 ετών.
Πολλοί μπορεί να μην γνώριζαν τον Vrubel, αλλά το πιο διάσημο έργο του ήταν αυτό το γκράφιτι που είχε ζωγραφίσει στο Τείχος του Βερολίνου και μάλιστα από την πλευρά του ανατολικού Βερολίνου, πριν αυτό γκρεμιστεί.
Την φωτογραφία με το φιλί των δύο ηγετών, που είχε τραβήξει ο Γάλλος φωτογράφος Ρεζί Μποσιού, την είχε δείξει στον Vrubel μια γνωστή του από το Παρίσι, γράφει η ρωσική ιστοσελίδα Snob.ru .
Ο ίδιος βλέποντας την φωτογραφία είχε πει τότε: «Αυτό ήταν ένα αποκρουστικό, αηδιαστικό πράγμα, στην αρχή παρά λίγο να ξεράσω, αλλά παρόλα αυτά όπως συμβαίνει συνήθως, ήθελα να καταγράψω αυτό που δεν καταγράφεται στην τέχνη και αυτό το έργο άρχισε κατά κάποιο τρόπο να μου γίνεται έμμονη ιδέα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης